Dalane Dyrehotell legges ned

Etter mange års drift, har Bamble kommunes eneste hotell for firbeinte venner nå stengt dørene for godt. Eieren, Evelyn Løvsjø, har valgt å avvikle Dalane Dyrehotell som hun har drevet i en årrekke i Gjersethveien. Omkranset av vakre sletter, skog og fjell, var dyrehotellet bare en tre minutters kjøretur fra E18, og et populært sted for dyreeiere som ønsket et midlertidig hjem for sine kjæledyr.

Tilbake i 2018 trakk Evelyn Løvsjø seg tilbake fra hundepasset og overlot det til nye drivere. Omsorgen for hotellets mindre beboere som katter, kaniner, marsvin og undulater ble imidlertid opprettholdt.

Samarbeidet ble derimot avbrutt da driverne bak dyrehotellet for hunder, som også var ansvarlige for dyrebutikken Buddy på Alti Brotorvet, gikk konkurs i mai. Resultatet var ikke bare stengte dører for Buddy, men også for Dalane Dyrehotell.

Løvsjø, som også er bosatt på den 28 mål store eiendommen, bekrefter at hotellet er stengt til Varden. Hun røper at personlige omstendigheter er grunnen til den tøffe avgjørelsen om å legge ned.

Pandemien har vært en ekstra utfordring for mange bedrifter, inkludert Dalane Dyrehotell, som var blant de 29 bedriftene i Bamble kommune som mottok statlig krisestøtte. De 15 000 kronene hotellet mottok i mai, ble brukt til å dekke løpende utgifter og strømregninger, og ga et midlertidig pusterom for virksomheten.

Til tross for nedleggelsen, ser Løvsjø en lysning i horisonten. Hun holder muligheten åpen for at hotellets fasiliteter kan gjenoppstå gjennom et samarbeid med en annen kennel, spesielt for å dekke behovet for hundepass i ferier og høytider.

Løvsjø fastholder at eiendommen, med sin naturlige skjønnhet, bærer på mange muligheter for fremtiden, og hun utelukker ikke at det kan oppstå ny virksomhet på adressen.

Dalane Dyrehotell har vært mer enn bare et hotell for kjæledyr; det har vært en institusjon med et hjerte for dyrene. Hotellet var kjent for sin dyptgående omsorg for hver enkelt av sine gjester, hvor skreddersydde opphold ble utformet i samråd med dyrenes eiere for å sikre at hvert kjæledyr hadde det så bra som mulig. For mange dyreeiere i Bamble kommune, er stengingen av Dalane Dyrehotell en bitter avslutning på en kjær epoke.

Dyreplaneten
Logo