Hva er verdens sterkeste hund?

Det finnes flere faktorer som kan påvirke hva som defineres som verdens sterkeste hund, men vanligvis måles det basert på deres styrke, muskelmasse og utholdenhet. Basert på disse kriteriene er det en rase som skiller seg ut som den sterkeste av dem alle. 

La oss se nærmere på dens egenskaper, historie og hvordan den har fått tittelen som verdens sterkeste hund.

Verdens sterkeste hund er argentinsk dogge

Argentinsk dogge er verdens sterkeste hund. Det er en kraftig hunderase med rå styrke, muskelmasse og utholdenhet. Argentinsk dogge ble opprinnelig avlet til jakt mot villsvin og pumaer, men har senere blitt brukt som en vakthund og familiehund.

Jakt og vakthund

Argentinsk dogge ble først avlet som en jakt- og kamphund av Dr. Antonio Nores Martinez i Argentina på 1920-tallet. Rasen ble avlet fra en rekke andre raser som cordoba kamphund, grand danois, bull terrier og irsk ulvehund. Målet var å avle en hunderase som var dyktig til å jakte og bekjempe store og farlige dyr i landet som villsvin og pumaer. 

I dag er argentinsk dogge også en populær vakthund og familiehund. Den er kjent for å være lojal, kjærlig og beskyttende overfor sin familie. Med imponerende fysiske egenskaper er den i stand til å forsvare sine eiere hvis det skulle dukke opp trusler.

Argentinsk dogge har en vekt på 40 til 54 kilo og en høyde på 60 til 68 centimeter. Den har en massiv kropp, bred brystkasse, sterke muskler og en kraftig kjeve. Disse fysiske egenskapene gir argentinsk dogge tittelen som verdens sterkeste hund.

Blanding av flere hunderaser

Argentinsk dogge er resultatet etter å ha blitt blandet med flere hunderaser:

  • Cordoba kamphund – Dette var grunnlaget for rasen og kjent for sin styrke og mot.
  • Grand danois – Bidro med størrelse og et imponerende utseende.
  • Boxer – Gjorde rasen mer sosial og familievennlig.
  • Bull Terrier – Tilførte mot og en kraftig kjeve.
  • Bordeaux dogge – Forbedret muskulatur og kroppsstyrke.
  • Pointer – Gav rasen et bedre luktesans og jaktferdigheter.
  • Mastiff – Bidro med størrelse og beskyttelsesinstinkter.
  • Irsk ulvehund – Forbedret utholdenhet og jaktinstinkter.
  • Pyrenéerhund – Bidro med en tykkere pels som beskyttelse mot kulde og skader.

Ikke lovlig i Norge

Argentinsk dogge er ulovlig i Norge da den er sett på som en potensielt farlig hunderase. Forbudet finnes i «Forskrift om hunder» §1. Her defineres den som «farlige hunder» og er underlagt §19 i hundeloven. Forbudet er innført for å beskytte både mennesker og dyr.

Konklusjon

Argentinsk dogge er en hunderase med imponerende styrke og kraftig fysikk, noe som gjør den til verdens sterkeste hund. Selv med en lang historie som jakt- og kamphund, har argentinsk dogge blitt en populær familie- og vakthund med sin intelligens, lojalitet og kjærlighet.

Til tross for rasens mange positive egenskaper, er det viktig å merke seg at argentinsk dogge er ulovlig i Norge, underlagt §19 i hundeloven, grunnet sin klassifisering som en potensielt farlig hund.

Ofte stilte spørsmål

Hvor kommer argentinsk dogge fra?

Argentinsk dogge stammer fra Argentina. Den ble avlet på 1920-tallet av Dr. Antonio Nores Martinez.

Er argentinsk dogge lovlig i Norge?

Argentinsk dogge er ikke lovlig i Norge. Rasen er inkludert i «Forskrift om hunder» §1, der den er definert som en «farlig hund». På grunn av denne klassifiseringen har norske myndigheter innført et forbud mot import, avl og eierskap av argentinsk dogge i landet.

Er argentinsk dogge farlig?

Argentinsk dogge kan potensielt være farlig hvis den ikke håndteres og oppdras riktig. Dette er fordi rasen ble avlet frem som en jakt- og kamphund mot farlige dyr i Argentina.

Hva er argentinsk dogge en blanding av?

Argentinsk dogge er en blanding av flere hunderaser som Cordoba kamphund, Irsk ulvehund, Bull terrier og Grand danois.

Hvor lang levetid har argentinsk dogge?

Argentinsk dogge har en gjennomsnittlig levetid på 10 til 15 år. Med riktig stell, kosthold og regelmessige veterinærbesøk kan hunden leve et sunt og lykkelig liv.

Dyreplaneten
Logo