9 gode grunner til å ha pinnedyr som kjæledyr

Vurderer du å kjøpe et pinnedyr? Her er 9 gode grunner til at du bør gjøre akkurat det.

1. Det er billige kjæledyr

Pinnedyr er et av de aller billigste kjæledyrene du får tak i. De krever ikke at du går til innkjøp av fôr regelmessig, og klarer seg med friske blader fra eukalyptus-slekten du kan gro i en potteplante hjemme, urter eller jordbær- og bringebærbusker fra skogen eller hagen.

Du kan enten kjøpe et flott terrarium til 1000 kroner (eller brukt potensielt til halve prisen på Finn). Du kan også velge å lage et bur selv nesten gratis.

Pinnedyr i seg selv kan du få gratis av noen som har fått for mange, eller opptil 50 kroner hos dyrebutikker eller oppdrettere.

I tillegg bør du gå til innkjøp av et hydrometer (50-100 kroner) for å sjekke luftfuktigheten.

Totalt kan alt du trenger koste fra 300 til 2000 kroner avhengig av hva du velger å kjøpe inn.

2. De krever lite plass

Pinnedyr blir ikke større enn 10-20 cm. De fleste trenger ikke større plass enn en middels stor pappeske. Et terrarium på 30x30x30 vil være stort nok for de fleste pinnedyr.

3. Det er trygge kjæledyr

Pinnedyr hverken biter eller kan skade deg på noen som helst måte. De er derfor trygge kjæledyr for alle, uansett om du har barn.

4. De krever lite tid

Pinnedyr vil ikke kreve at du går tur med dem to ganger om dagen eller mater de regelmessig. Om du har satt opp terrariet ditt godt trenger du bare å sjekke at temperaturen og luftfuktigheten er der de bør være, gi de friske blader annenhver, eller hver tredje dag, og skifte bunnlaget 1-2 ganger i måneden.

5. Et terrarium kan være fin dekorasjon

Hvis du innreder terrariet ditt med røtter og levende planter kan det være fin dekorasjon og gi rommet et løft. 

terrarium for pinnedyr

6. De lever bare i 1-2 år

Du trenger ikke å forplikte deg til å holde kjæledyret ditt i rundt 10 år som du vil med hunder og katter, eller enda lenger om du går til innkjøp av en skilpadde eller en papegøye. Pinnedyr lever gjerne i 1 til 2 år i terrarier. Om du ikke ønsker å ha pinnedyr etter 1-2 år når det dør av alderdom er det eneste du trenger å ikke kjøpe et nytt.

7. Du trenger ikke å bekymre deg for å reise bort

Så fremt du har satt opp terrariet ditt godt, med god ventilasjon samtidig som du har en kilde for luftfuktighet (en vannskål med myggnetting over kan hjelpe), og friske blader i en beholder med vann, kan du potensielt reise bort 3 dager til en uke uten at det bør være et problem.

Ved å ha en levende potteplante i terrariet ditt i tillegg til vannskålen kan du potensielt reise på ferie i to uker i sommerferien og komme hjem til et pinnedyr som har klart seg fint.

8. De er stille

Har du noensinne hørt et pinnedyr bjeffe eller skrike? Mest sannsynlig ikke. Pinnedyr kan sitte helt i ro i timesvis og er perfekt for de som ønsker å stresse ned helt uten støy.

9. Pinnedyr er gode kjæledyr for barn

Ikke bare synes mange barn at kjæledyr er interessante, det kan også hjelpe de med å lære ansvar. Barn i barneskolealder kan ha nytte av å ha ansvar for å sjekke luftfuktighet, temperatur og sørge for at pinnedyret alltid har friske blader tilgjengelig.

Sjekk ut 11 interessante fakta om pinnedyr her.

I tillegg vil pinnedyr hverken ødelegge møbler eller gjøre fra seg på gulvet som enkelte andre kjæledyr kan finne på å gjøre.

Vurderer du å kjøpe et pinnedyr? Sjekk i så fall ut vår komplette guide til hold og stell av pinnedyr med all den informasjonen du trenger for å at akkurat ditt pinnedyr skal ha det bra.

Dyreplaneten
Logo