Raseprofil: Papipoo

Papipoo er en blandingsrase mellom papillon og puddel, kjent for sin kjærlige, intelligente og aktive personlighet. Disse små hundene, som veier 2,7-6,4 kg og måler ca. 28 cm i høyde, har pels som er mer allergivennlig.

Papipoo kort informasjon

HunderasePapipoo
Blanding avPapillon, puddel
Levetid10-14
Høyde28 cm
Vekt2,7-6,4 kg
PelsMellomlang

Det viktigste om papipoo

Papipoo er en blandingsrase, som er en krysning mellom papillon og puddel. Denne hengivne, lille hunden er kjærlig, intelligent og aktiv, og ønsker å være en del av alle familieaktiviteter.

Utseende og pels

Papipoo kommer i farger som hvit, svart, krem, rød, sobel, aprikos og grå. Pelsen kan variere fra krøllete som en puddel, til lang og silkeaktig som en papillon, eller en mellomting som er bølget og mellomlang. De som har krøllete puddelpels vil ofte være mer allergivennlige. Selv om de er relativt lette å vedlikeholde, vil de ha godt av børsting noen ganger i uken.

Størrelse

Papipoo tilhører den minste størrelseskategorien av hunder – «toy» (mindre enn små!). De veier typisk mellom 2,7 til 6,4 kg og er rundt 28 cm i høyde, men mange kan være mindre eller større enn gjennomsnittet.

Lynne

Papipoos er fantastiske familiehunder med sine kjærlige, lojale og lekne personligheter. De knytter seg sterkt til sine eiere og trives ikke godt når de blir overlatt alene over lengre tid. De kan være litt sensitive, så vær forsiktig med tonen når du snakker til dem. Papipoo er også intelligente og lette å trene.

Omsorg og aktivitet

Din papipoo vil trenge minst en time med mosjon hver dag. Mye av denne aktiviteten vil de finne på selv, som å løpe, hoppe og leke rundt i huset. Men de setter også stor pris på turer utendørs med deg. Som små hunder er de også mer utsatt for overvekt, så pass på kostholdet deres og gi dem ikke for mange godbiter.

Papipoo med barn og andre kjæledyr

Papipoos går veldig godt overens med både barn og andre dyr, men på grunn av deres små størrelse er det spesielt viktig at barn og andre kjæledyr lærer å være forsiktige med dem. Papipoos elsker interaksjon og går godt overens med alle typer mennesker og dyr – jo mer interaksjon, jo bedre.

Helse

Selv om papipoos generelt er sunne hunder, kan de arve visse helseproblemer fra sine papillon- eller puddel-foreldre. Noen av de vanligere tilstandene de kan møte inkluderer epilepsi, Von Willebrands sykdom og øyeproblemer. Det er viktig med regelmessige veterinærkontroller for å opprettholde en ideell helse.

Opprinnelse og historie

Selv om den nøyaktige historien til papipoo er et mysterium, startet trenden med å lage puddelblandinger over hele verden på 1980-tallet. 

Målet var å fremheve de intelligente, kjærlige trekkene til puddelen, så vel som deres allergivennlige krøllete pels. Denne spesifikke blandingen startet sannsynligvis i USA.

Ofte stilte spørsmål om papipoo

Hva er en papipoo?

En papipoo er en blandingsrasehund, som er en krysning mellom en papillon og en puddel. Den er kjærlig, intelligent og aktiv.

Hvor stor blir en papipoo?

Papipoo er en liten hund, ofte kategorisert som «toy», som typisk veier mellom 2,7 til 6,4 kg og har en høyde på rundt 28 cm. Noen kan være mindre eller større enn gjennomsnittet.

Hvordan er rasen med barn og andre kjæledyr?

Papipoo går vanligvis veldig godt overens med både barn og andre dyr. Men på grunn av deres små størrelse er det viktig at barn og andre kjæledyr lærer å være forsiktige med dem.

Hvilke helseproblemer er papipoo utsatt for?

Selv om papipoos generelt er sunne hunder, kan de arve visse helseproblemer fra sine papillon- eller puddel-foreldre, som for eksempel epilepsi, Von Willebrands sykdom, og øyeproblemer. Regelmessige veterinærkontroller er viktig.

Dyreplaneten
Logo