Raseprofil: Maltipoo

Maltipoo er opprinnelig fra USA og er en blandingsrase mellom malteser og puddel. Den ble avlet frem på 1990-tallet for å introdusere en hunderase med en allergivennlig pels som var søt og liten, men også som var sosiale, kjærlige, intelligente og lekne.

Maltipoo fakta

HunderaseMaltipoo
OpprinnelseUSA
Blandet medMalteser og puddel
Lovlig i NorgeJa
RasestatusIkke registrert
Levetid10-13 år
Høyde20-35 cm
Vekt2,5-9 kg
PelsKorthåret

Kort om maltipoo

Maltipoo er en herlig og sjarmerende hunderase som har blitt stadig mer populær de siste årene. Denne søte og lille krabaten er en krysning mellom malteser og puddel, og byr på en flott kombinasjon av intelligens, lekenhet og kjærlighet. Maltipooens størrelse varierer, men er vanligvis mellom 20 og 35 cm høye og veier mellom 2,5 og 9 kg.

Maltipoo er kjent for sin allergivennlige pels, noe som gjør dem til et attraktivt valg for allergikere. De er en energisk rase som elsker lek og mosjon, men tilpasser seg også godt til et mer rolig liv. På grunn av sin intelligens og nysgjerrighet er maltipoo en hund som trives med mental og fysisk stimulering.

De er vennlige, kjærlige og lojale mot sine eiere, og kommer godt overens med både barn og andre kjæledyr. Maltipoo er en rase som lett knytter seg til sin familie og elsker å være en del av den.

Det er viktig å være oppmerksom på at de ikke liker å være alene hjemme i lange perioder og trenger regelmessig selskap og interaksjon.

For å holde en maltipoo sunn og glad er det viktig med regelmessig stell, inkludert pelsklipp, tannpleie og øyehygiene. Det er også viktig å være oppmerksom på vanlige helseproblemer som kan påvirke rasen, som patellaluksasjon og progressiv retinal atrofi (PRA).

Potensielle utfordringer med maltipoo

Helseproblemer

Som en hybridrase kan maltipoo være utsatt for helseproblemer som er vanlige for både maltesere og puddelraser. Noen av disse problemene kan inkludere patellaluksasjon (kneskålsproblemer), progressiv retinal atrofi (øyesykdom), og allergier. For å minimere risikoen for helseproblemer, er det viktig å gå til en ansvarlig oppdretter, sørge for regelmessige veterinærkontroller og sørge for et sunt kosthold.

Pelsstell

Maltipoo-hunder har en tendens til å ha en myk og krøllete pels som krever regelmessig vedlikehold for å holde den sunn og flokefri. Dette innebærer daglig børsting og regelmessig klipping eller trimming. Det er også viktig å holde hundens ører rene og tørre for å forebygge infeksjoner, samt å klippe klørne regelmessig.

Trening

Maltipoo er en energisk og intelligent rase som krever regelmessig fysisk og mental stimulering for å holde seg lykkelig og frisk. Mangel på tilstrekkelig trening kan føre til at hunden utvikler atferdsproblemer, som overdreven bjeffing. 

Det er viktig å gi hunden din daglige turer og lekeøkter, samt mental stimulering i form av utfordringer og aktiviteter som hjernetrim.

Selv om det finnes noen potensielle utfordringer med å eie en maltipoo, er de generelt kjent for å være kjærlige, lekne og intelligente hunder som er gode i familier. Med riktig omsorg og engasjement, kan du og din maltipoo nyte et langt og lykkelig liv sammen.

Størrelse og utseende

Når det gjelder størrelse og utseende for en maltipoo, er det verdt å merke seg at dette er en hybridrase som er en blanding av malteser og puddel. Dermed kan utseendet og størrelsen variere noe avhengig av hvilken av foreldrene hunden arver mest fra.

Størrelse

Maltipoo er små hunder med en vekt som vanligvis varierer mellom 2,5 og 9 kg, mens skulderhøyden kan ligge mellom 20 og 35 cm.

Noe av grunnen til at forskjellen mellom hundene kan være såpass store er hvilken type puddel malteseren blir avlet på. Om hunden får flest trekk fra puddelen eller malteseren er også avgjørende i hvor stor en maltipoo blir.

Utseende

Pelsen til maltipoo kan variere i farge, tekstur og lengde, avhengig av foreldrenes pels. Fargene kan variere fra hvit, krem, aprikos, sølv, grå og sjokoladebrun. Pelsen kan være rett, bølgete eller krøllete, og har en tendens til å være myk og silkeaktig.

Mange maltipoo har et teddybjørn-lignende utseende, med et søtt og vennlig ansikt. Øynene er ofte store og mørke, og ørene henger løst og er mellomstore.

Maltipoo har en kompakt og proporsjonert kroppsbygning, med et jevnt og smidig ganglag. De har en livlig og energisk personlighet, som ofte kommer til uttrykk gjennom deres nysgjerrige og oppmerksomme blikk.

Atferd og lynne hos maltipoo

Atferd og lynne til maltipoo er generelt preget av deres kjærlige, intelligente og lekne natur. Dette er hunder som trives godt i selskap med mennesker og er kjent for å være gode kjæledyr for både familier og enkeltpersoner.

Kjærlig og hengiven: Maltipoo er kjent for å være veldig hengivne hunder som knytter seg sterkt til sine eiere. De trives i nærheten av mennesker og søker ofte fysisk kontakt, enten det er gjennom kos eller ved å ligge ved føttene dine. 

Intelligent og lærevillig: Maltipoo er smarte hunder som arver intelligensen fra både malteseren og puddelen. Dette gjør dem enkle å trene, og de responderer godt på positive treningsmetoder som ros og belønning. Start treningen tidlig for å sikre god oppførsel og forhindre atferdsproblemer.

Leken og energisk: Disse hundene har et moderat energinivå og elsker å leke, både innendørs og utendørs. De er ofte nysgjerrige og liker å utforske omgivelsene sine, så det er viktig å tilby dem varierte og stimulerende aktiviteter. Maltipoo setter pris på turer og lek med andre hunder, men vær oppmerksom på deres lille størrelse og pass på at leken ikke blir for voldsom.

Sosial og vennlig: Maltipoo har en sosial og vennlig personlighet, noe som betyr at de ofte kommer godt overens med både mennesker og andre dyr. Likevel kan enkelte individer være noe reservert overfor fremmede og trenger tid til å bli kjent med nye mennesker. Det er viktig å sosialisere dem tidlig for å fremme god oppførsel og forhindre frykt eller angst.

Tilpasningsdyktig: En av de beste egenskapene til maltipoos er deres tilpasningsevne. De trives i ulike miljøer og livsstiler, enten det er i en leilighet i byen eller i et hus på landet. De tilpasser seg gjerne ulike situasjoner og er generelt glade så lenge de får tilbringe tid sammen med sine eiere.

Aktivitetsnivå

Aktivitetsnivået til maltipoo er moderat og har en fin balanse mellom energi og ro. De er aktive og lekne, men også i stand til å slappe av og nyte en rolig stund. 

Her er noen aspekter av aktivitetsnivået hos maltipoo som det er verdt å merke seg:

Daglig mosjon: Maltipoo trenger daglig mosjon for å holde seg frisk og glad. En kombinasjon av turer og lek er ideelt for disse hundene. Korte til middels lange turer vil som regel være tilstrekkelig for å dekke deres behov for fysisk aktivitet. Én, to eller tre turer per dag, vil bidra til å holde dem i form og tilfredsstille deres behov for bevegelse ved siden av generell lufting.

Lek og aktiviteter: Maltipoo elsker å leke og utforske, og det er viktig å tilby dem varierte og stimulerende aktiviteter for å holde dem engasjerte. Dette kan inkludere lek med hundeleker, henteøvelser, agility eller til og med leteoppgaver som involverer bruk av luktesansen deres. Slike aktiviteter hjelper dem med å holde seg mentalt stimulert og bidrar til å forhindre kjedsomhet og atferdsproblemer.

Sosialt samvær: Maltipoos er sosiale dyr og setter pris på muligheten til å møte og omgås med andre hunder. Dette kan være en god måte å få ut ekstra energi på og samtidig bidra til å utvikle gode sosiale ferdigheter. Hundeparker, hundetreff eller organiserte turer med andre hundeeiere kan være gode alternativer for sosialisering og aktivitet.

Tilpasningsdyktighet: Selv om maltipoos er aktive og lekne, er de også tilpasningsdyktige og kan justere sitt energinivå etter omgivelsene og eierens livsstil. De vil gjerne slappe av og kose seg hjemme så lenge de får tilstrekkelig mosjon og stimulering gjennom dagen.

Stell av maltipoo

Stell av en Maltipoo kan være en hyggelig og viktig del av deres daglige rutine. Disse hundene har vakker pels som krever litt oppmerksomhet for å holde den sunn og pen.

Pelsstell

Maltipoo har en bølgete til krøllete pels som regnes for å være allergivennlig og lettstelt. For å unngå floker og holde pelsen fin, er det viktig å børste den regelmessig. Børsting minst et par ganger i uken vil bidra til å fjerne løse hår og holde pelsen fri for floker og smuss.

Du kan også trimme pelsen for å holde den kortere og mer håndterlig. Husk imidlertid å ikke klippe den for kort, da dette kan føre til solbrenthet og varmeutslett.

Bad og pelspleie

Maltipoo trenger ikke å bades for ofte, men det kan være nødvendig å gi dem et bad hvis de blir skitne eller lukter ubehagelig. Bruk en mild hundesjampo og pass på å skylle grundig for å fjerne eventuelle såperester som kan irritere huden. Etter badet kan du tørke hunden forsiktig med et håndkle og børste pelsen for å holde den flokefri og pen.

Ørepleie

Maltipoo er utsatt for øreinfeksjoner på grunn av deres hengende ører. For å forebygge dette, bør du sjekke ørene regelmessig for tegn på betennelse, rødhet eller dårlig lukt. Rengjør ørene forsiktig med en myk klut eller en bomullsdott og en mild ørerens spesielt utviklet for hunder.

Tannpleie

Tannhygiene er viktig for maltipoo, da de kan være utsatt for tannproblemer. Børst tennene deres regelmessig med en myk tannbørste. Du kan også tilby dem bein av storfe eller vilt for å styrke tennene. Mye av den gode tannhelsen gjøres videre gjennom et sunt kosthold av rent fôr.

Klipping av klør

Klørne bør klippes regelmessig for å forhindre at de blir for lange og skaper ubehag. Dette kan gjøres med en klotang spesielt laget for hunder. Pass på å klippe klørne forsiktig for å unngå å skade hunden. Hvis du er usikker på hvordan du skal klippe klørne, kan du be om hjelp fra en veterinær eller en profesjonell hundesteller.

Øyehygiene

Maltipoo kan være utsatt for tåreflod og øyebetennelse. Tørk forsiktig rundt øynene med en myk klut eller en bomullsdott for å fjerne eventuell smuss eller tåreflod. Dette bør gjøres regelmessig for å forhindre at det dannes skorper og irritasjon.

Du kan også bruke en øyekrem eller øyedråper anbefalt av veterinæren din for å holde øynene rene og friske. Hvis du merker tegn på øyebetennelse, som rødhet, hevelse eller rennende øyne, bør du ta kontakt med veterinæren din for råd og behandling.

Regelmessige veterinærbesøk

For å sikre at din maltipoo er frisk og i god form, er det viktig å sette av tid til regelmessige veterinærbesøk. Dette vil bidra til å oppdage eventuelle helseproblemer tidlig og gi nødvendige vaksiner og forebyggende behandlinger.

Trening og lydighet

Trening og lydighet er viktige aspekter ved å ha en maltipoo. Disse hundene er kjent for å være intelligente og ivrige etter å lære, noe som gjør dem til gode kandidater for lydighetstrening og andre former for mental stimulering.

Tidlig sosialisering

Det er viktig å starte sosialiseringen av maltipoo tidlig i livet. Dette innebærer å introdusere dem for ulike mennesker, dyr og situasjoner for å hjelpe dem med å utvikle seg til trygge og veltilpassede hunder.

Jo mer eksponering og positive erfaringer de får i ung alder, desto lettere vil det være for dem å takle nye og potensielt stressende situasjoner senere i livet.

Positiv forsterkning

Når du trener hunden din er det viktig å bruke en metode basert på positiv forsterkning. Dette innebærer å belønne hunden for ønsket adferd med godbiter, ros eller lek. 

Konsekvent og tålmodig

Nøkkelen til vellykket trening er å være konsekvent og tålmodig. Sørg for å være konsekvent i kommandoene og signalene du gir, og ha realistiske forventninger til hundens progresjon. Husk at maltipoo er små hunder, og det kan ta litt tid før de mestrer visse ferdigheter og atferd.

Grunnleggende lydighetskommandoer

Begynn med å lære hunden din grunnleggende lydighetskommandoer som «sitt», «dekk», «bli» og «kom». Disse ferdighetene vil danne grunnlaget for videre trening og bidra til å styrke båndet mellom deg og hunden din.

Videre trening

Når din maltipoo har mestret grunnleggende lydighetskommandoer, kan du utforske mer avansert trening som agility, hundesport eller utfordrende triks. Disse aktivitetene vil bidra til å holde hunden din mentalt engasjert og kan være en flott måte å knytte enda sterkere bånd med hverandre.

Hundekurs og profesjonell hjelp

Hvis du er ny i hundetrening, kan det være lurt å melde deg på et hundekurs med en erfaren instruktør. Dette vil gi deg veiledning og støtte i treningen, samt gi din maltipoo muligheten til å sosialisere med andre hunder og mennesker.

Maltipoo med familie og barn

Maltipoo er kjent for å være gode familiehunder og kan være spesielt gode med barn, takket være deres kjærlige og vennlige natur.

Maltipoo er kjærlige og lojale hunder som trives i selskap med mennesker. De har en tendens til å knytte sterke bånd til sine familiemedlemmer og er kjent for å være gode med barn i alle aldre. Deres lille størrelse og lekne personlighet gjør dem til en flott lekekamerat for barn, men det er viktig å lære barna hvordan man omgås hunden på en forsiktig og respektfull måte.

På grunn av maltipoo sin lille størrelse er det viktig å lære barna å være tålmodige og forsiktige når de leker og samhandler med hunden. Barn bør lære å ikke løfte hunden på en uhensiktsmessig måte, ikke forstyrre den mens den sover eller spiser, og gi den nok plass til å føle seg trygg og komfortabel.

Selv om maltipoo generelt er gode med barn, er det viktig å huske at det alltid bør være tilsyn fra en voksen når barn og hunder leker sammen (spesielt i den første perioden). Dette vil bidra til å forebygge eventuelle uhell eller misforståelser og sikre at både barn og hund har en positiv opplevelse.

Å ha en maltipoo i familien kan være en flott måte å lære barna om ansvar og omsorg for et levende vesen. Oppmuntre barna til å være involvert i hundens daglige rutiner, som å mate, børste og gå turer. På den måten vil de kunne utvikle et sterkt bånd og en dypere forståelse for hundens behov.

Til slutt er det viktig at du sørger for at din maltipoo blir sosialisert med både voksne og barn, slik at den føler seg trygg og komfortabel i ulike sosiale situasjoner. Dette vil bidra til å forhindre at hunden blir engstelig eller usikker rundt barn og andre mennesker.

Bruksområder for Maltipoo

Maltipoo er en hybridrase som har blitt populær som familiehund og kjæledyr, men de kan også være nyttige og verdifulle i en rekke andre situasjoner.

Allergivennlige kjæledyr: Mange mennesker med allergi mot hunder finner at de kan leve komfortabelt med en maltipoo takket være deres hypoallergeniske pels. Dette gjør dem til et populært valg for familier der noen personer lider av dyreallergi.

Agility og hundesport: Selv om maltipoo ikke er kjent for å være spesielt atletiske hunder, kan de likevel delta i hundesport og agilitytrening. Deres intelligens og raske læringsevne gjør dem til gode kandidater for ulike grener innen hundesport, og de kan finne stor glede i å mestre nye ferdigheter og utfordringer.

Familiehund: Maltipoo er kjent for å være vennlige og sosiale hunder som elsker å være sammen med andre mennesker og hunder. De vil derfor være et fantastisk tilskudd til en familie bestående av både mennesker og andre kjæledyr.

Fôr og drikke

Når det kommer til fôring av maltipoo, er det viktig å sørge for at hunden får et sunt kosthold som tilfredsstiller dens ernæringsbehov.

Kvalitetsfôr

Velg ett hundefôr av høy kvalitet som er så rent og lite prosessert som mulig. Hunder er kjøttetere av natur og trives best med et kosthold som hovedsakelig består av kjøtt. Dette vil derfor gi hunden din de essensielle næringsstoffene, som proteiner og fett, men også en god balanse av vitaminer og mineraler som er nødvendig for deres optimale helse. Unngå hundefôr med fyll som mais, soya og korn.

Mengde og måltidsfrekvens

Små hunder som maltipoo har en tendens til å ha et raskere stoffskifte enn større raser, noe som betyr at de kan trenge å spise oftere. Det er vanlig å dele opp hundens daglige fôrmengde i to til tre mindre måltider for å opprettholde et jevnt energinivå gjennom dagen. 

Hvor mye din maltipoo bør ha av mat hver dag kommer i hovedsak an på aktivitetsnivå og vekt. En maltipoo på 8 kg trenger omkring 300 kalorier hver dag. Noe som tilsvarer omtrent 120 gram rent kjøtt med 20 % fett.

Hold øye med vekten

Maltipoo kan være utsatt for overvekt hvis de får for mye mat eller for lite mosjon. Overvekt kan føre til en rekke helseproblemer, inkludert hjerte- og leddproblemer. Vei hunden regelmessig og juster fôrmengden etter behov for å sikre at den holder en sunn vekt. Unngå å gi din maltipoo matrester fra desserten eller middagen (med mindre det er rent kjøtt uten krydder).

Ved siden av dette kan være til overvekt er mange matvarer som er trygge og sunne for mennesker, skadelige eller giftige for hunder. Unngå å gi din maltipoo rester fra bordet, og vær spesielt oppmerksom på matvarer som inneholder sjokolade, koffein, løk, hvitløk, druer og rosiner.

Å gi din maltipoo milkshake med krem og andre godsaker regelmessig er en god oppskrift på både dårlig tannhelse og helse sett under ett.

Godbiter og snacks

Godbiter kan være en fin belønning under trening, men vær forsiktig med ikke å gi for mange, da dette kan føre til overvekt og ubalanse i hundens kosthold. Velg sunne og næringsrike godbiter som er laget spesielt for hunder (eller rene kjøttstykker), og husk å redusere mengden med hovedmåltider hvis hunden får mange godbiter i løpet av dagen.

Friskt vann

Sørg alltid for at hunden din har tilgang til friskt og rent vann. Vann er viktig for å holde hunden hydrert. Bytt ut vannet i hundens skål daglig og vask skålen regelmessig for å holde den ren.

Vanlige helseproblemer

Maltipoo har en tendens til å være generelt sunnere enn sine raseforeldre (malteser og puddel), men de kan fortsatt være utsatt for enkelte helseproblemer.

Allergier

Maltipoo kan være utsatt for forskjellige typer allergier som matallergi, kontaktallergi og inhalasjonsallergi (for eksempel pollen eller støvmidd). Hvis du mistenker at din maltipoo har en allergi, er det viktig å konsultere en veterinær for å få riktig diagnose og behandling.

Patellaluksasjon

Dette er en tilstand der kneskålen (patella) glir ut av posisjon. Dette er en relativt vanlig tilstand hos små hunderaser og kan føre til smerte og redusert mobilitet. I mildere tilfeller kan veterinæren anbefale vektkontroll og anti-inflammatoriske medisiner, mens alvorligere tilfeller kan det kreve kirurgi.

Progressiv retinal atrofi (PRA)

PRA er en øyesykdom som gradvis fører til tap av synet på grunn av degenerasjon av netthinnen. Det finnes ingen kjent kur for PRA, men tidlig påvisning kan hjelpe med å forberede hunden og eieren på de kommende utfordringene knyttet til synstapet.

Tannproblemer

Som mange små hunderaser kan maltipoos være utsatt for tannproblemer som tannkjøttsykdom og tannstein. Regelmessig tannbørsting, profesjonell tannrengjøring hos veterinæren og et sunt kosthold kan bidra til å forebygge slike problemer.

Øreinfeksjoner

På grunn av deres hengende ører er maltipoo utsatt for øreinfeksjoner. For å redusere risikoen for infeksjon, er det viktig å rengjøre hundens ører regelmessig og holde dem tørre, spesielt etter bading eller svømming.

Epilepsi

Maltipoos kan være utsatt for epilepsi, en nevrologisk tilstand som fører til anfall. Anfallene kan variere i alvorlighetsgrad og frekvens, og behandling kan omfatte anti-epileptiske medisiner for å hjelpe med å kontrollere anfallene.

Historie

Maltipoo er en hybridrase som er en blanding av malteser og puddel. Denne sjarmerende lille hunden har sakte, men sikkert, vunnet popularitet verden over. 

Selv om det nøyaktige tidspunktet for når maltipoo ble kjent som en rase er noe uklart, antas det at oppdrettere begynte å blande maltesere og puddler en gang på 1990-tallet. Hensikten med å krysse disse to rasene var å skape en hypoallergen hund med en pels som røytet lite og som kunne være et ideelt kjæledyr for mennesker med allergier.

Malteser, en av foreldreraser til maltipoo, stammer fra middelhavsregionen og er en eldgammel rase som kan spores tilbake til mer enn 2000 år siden. Denne hunderasen ble kjent for sitt pene utseende og vennlige personlighet og ble populær blant adelen og aristokratiet i Europa.

Puddelen, den andre foreldrerasen til maltipoo, har en litt mer sammensatt historie. Puddelen stammer opprinnelig fra Tyskland og ble utviklet som en vannhund. Den var spesielt dyktig til å hente fugler og annet vilt fra vannet. Puddelens intelligens, atletiske evner og unike pels gjorde den også til en populær hund i sirkus og andre opptredener.

Kryssingen av malteser og puddel førte til en hund som kombinerer det beste fra begge raser: maltipooens pels har blitt myk og bølget, og minner om en puddels pels, mens deres størrelse og utseende ofte ligner mer på malteserens.

Maltipoo har arvet både malteserens og puddelens intelligens, lekenhet og vennlige personlighet, noe som har bidratt til deres økende popularitet.

I dag er maltipoo kjent for sin søte fremtoning, kjærlige natur og hypoallergene pels, og er en populær hund både blant familier og eldre. Selv om det ikke er en offisielt registrert rase av kennelklubber, har maltipoo utvilsomt vunnet hjertene til mange hundeeiere.

Bøker om Maltipoo

Det finnes et mangfold av bøker om maltipoo som kan være gull verdt for både nye og erfarne eiere av denne sjarmerende hunderasen. Ved å lære mer om maltipoo, vil du kunne tilegne deg verdifull kunnskap om deres atferd, stellbehov, trening og helse. 

Bøkene gir deg innsikt i hvordan du kan skape et lykkelig og harmonisk hjem for din firbeinte venn, og de hjelper deg med å forstå hvordan du best kan møte hundens behov.

  • Maltipoos as Pets av lolly Brown
  • Maltipoo Complete Owner’s Manual av Elliot Lang
  • Maltipoo Tales av Lynn Mae Hilton

Er Maltipoo riktig hund for deg?

Å bestemme om en maltipoo er riktig hund for deg, avhenger av dine personlige preferanser, livsstil og boforhold. Nedenfor er noen av de viktigste faktorene du bør ta hensyn til før du bestemmer deg:

  • Allergivennlighet. Maltipoo har en pels som røyter lite og produserer mindre allergener enn mange andre hunderaser. Med andre ord en god løsning for deg som har hundeallergi.
  • Aktivitetsnivå og engasjement. Maltipoo er aktive og lekne hunder som krever regelmessig mosjon og mental stimulering. Vær forberedt på å gå én time eller mer hver dag.
  • Familiedynamikk. Maltipoo er kjent for å være vennlig, kjærlig og god med barn. 
  • Jobb og reise. Maltipoo takler dårlig å være alene hjemme i lengre perioder. Helst bør du ikke være borte i mer enn 4-6 timer om gangen, og selv det kan være for lenge hvis det er normalen.
  • Tid til stell. Maltipoo krever pelsstell, inkludert børsting hver uke, samt regelmessige bad og klipp.
  • Tålmodighet og innsats i trening. Maltipoo er intelligent og ivrig etter å lære, men kan også være litt sta. Du må være tålmodig og konsekvent i treningen for å sikre at hunden din blir godt oppdratt og lydig.

Hvis du tror at en maltipoo kan passe inn i din livsstil og du er villig til å forplikte deg til å ta godt vare på den, kan denne sjarmerende lille hunden være et perfekt tillegg til familien din. 

Husk å alltid undersøke og velge en ansvarlig oppdretter, eller vurdere å adoptere en maltipoo fra et omplasseringssenter for å gi hunden et kjærlig og trygt hjem.

Ofte stilte spørsmål

Hvor stor blir en maltipoo?

En maltipoo blir vanligvis mellom 20 og 35 cm høy og veier mellom 2,5 og 9 kg, avhengig av foreldrenes størrelse og vekt.

Hvor mye koster en maltipoo?

Prisen på en maltipoo-valp varierer, men ligger vanligvis mellom 10 000 og 30 000 norske kroner. Prisen avhenger av oppdretteren, valpens stamtavle og eventuelle egenskaper.

Hvor lenge kan en maltipoo være alene hjemme?

Maltipoos tåler ikke å være alene hjemme i lange perioder, så du bør ikke være borte i mer enn 4-6 timer om gangen.

Er en maltipoo allergivennlig?

Maltipoo er ikke helt allergivennlige, men takket være at de produserer mindre allergener kan de være et bedre alternativ for allergikere sammenlignet med mange andre raser.

Hvor ofte må en maltipoo klippes?

Maltipoos bør klippes hver 6-8 uke for å holde pelsen sunn, ren og fri for floker.

Hvilken rase er hunden til Jan Thomas?

Jan Thomas har en maltipoo som heter Lucas.

Hvordan er maltipoos med barn og familier?

Maltipoos er generelt gode med barn og familier, men de kan være litt følsomme og kan bli skremt av små barns plutselige bevegelser. Det er viktig å lære barna å være forsiktige og respektfulle mot hunden.

Hva er aktivitetsnivået til en maltipoo?

Maltipoos er en energisk rase som krever regelmessig mosjon, men de tilpasser seg godt til forskjellige aktivitetsnivåer og vil være fornøyd med både korte og lange turer.

Hva er noen vanlige helseproblemer hos maltipoo?

Maltipoos kan være utsatt for visse helseproblemer som blant annet allergier, patellaluksasjon, progressiv retinal atrofi (PRA) og epilepsi,

Hvor kommer maltipoo-rasen fra?

Maltipoo er en krysning mellom malteser og puddel, og har sine røtter i USA der den ble utviklet som en selskapshund og for å være mer allergivennlig.

Dyreplaneten
Logo