Raseprofil: Napolitansk mastiff

Er du på utkikk etter en hund som kombinerer en majestetisk tilstedeværelse med en hengiven sjel og en unik personlighet? Da kan Napolitansk mastiff være hunden du ser etter.

Napolitansk mastiff er en rase som mest sannsynlig vil overraske deg med sin mildhet og beskyttelsesevne, og som til tross for sitt imponerende utseende, være en kjærlig følgesvenn for hele familien. 

Bli med meg på en reise gjennom denne fascinerende hunderasens historie, egenskaper og omsorgsbehov, og oppdag hvordan denne italienske giganten kan bli din families beste venn og vokter.

Napolitansk mastiff er en stor, italiensk arbeidshund med et unikt, rynkete utseende og en lojal, beskyttende personlighet. Den er en mild kjempe som passer godt som familiehund og er kjent for sine egenskaper som vakthund.

Napolitansk mastiff fakta

HunderaseNapolitansk mastiff
OpprinnelseItalia
Lovlig i NorgeJa
RasestatusRegistrert
Levetid8-10 år
Høyde60-79 cm
Vekt50-70 kg
PelsKort

Kort om napolitansk mastiff

Napolitansk mastiff er en stor og imponerende hunderase som stammer fra Italia. Den er kjent for sitt karakteristiske utseende med rynkete hud, korte pels og hengende kinn. Til tross for sin enorme størrelse og styrke, er napolitansk mastiff en mild og hengiven rase som elsker sin familie dypt.

Denne hunden er en utmerket beskytter og vakthund, takket være sin naturlige mistenksomhet overfor fremmede og sterke bånd til eierne. Den har et lavt til moderat aktivitetsnivå og vil trives med daglige turer og mye avslapping innendørs.

Når det kommer til stell, trenger napolitansk mastiff regelmessig pelsstell, men ikke så omfattende som noen andre raser. Rynkene må imidlertid rengjøres og tørkes daglig for å unngå hudproblemer. Det er viktig med tidlig sosialisering og trening for denne rasen, da de kan være sta og trenger veiledning for å utvikle gode manerer.

Napolitansk mastiff kan være en fantastisk familiehund og er kjent for å være tålmodig og vennlig med barn. Hvis du er på jakt etter en stor, lojal og beskyttende følgesvenn som også er en god vakthund, kan napolitansk mastiff være riktig rase for deg.

Potensielle utfordringer med napolitansk mastiff

La oss begynne å se nærmere på de potensielle utfordringene med å ha en napolitansk mastiff.

Størrelse og plassbehov

Dette er en massiv hunderase som ofte blir mellom 60 og 70 kg tung. Å ha en napolitansk mastiff i en leilighet kan derfor være utfordrende, men ikke umulig. Sørg for at hunden din har et eget område der den kan hvile, og prøv å organisere møblene for å gi den mest mulig plass til å bevege seg rundt. Regelmessige turer utendørs vil også hjelpe dem med å få nok mosjon og stimulering.

Helseproblemer

For å minimere risikoen for arvelige helseproblemer, er det viktig å velge en ansvarlig oppdretter som tester avlsdyrene for kjente helseproblemer. Regelmessige veterinærbesøk og riktig kosthold og mosjon vil også bidra til å holde hunden din sunn.

Stahet

Tålmodighet og konsekvent trening er nøkkelen til å jobbe med en såpass sta hund som en napolitansk mastiff. Bruk positive forsterkningsteknikker, som ros og godbiter, for å belønne ønsket atferd. Det kan også være nyttig å delta på hundekurs eller søke hjelp fra en profesjonell hundetrener.

Stell

Du må være forberedt til å sette av tid hver uke til å stelle hunden din, inkludert børsting av pelsen, rengjøring av rynker, klipping av klør og rengjøring av ører og tenner. Dette vil bidra til å forebygge hudproblemer og andre helseproblemer knyttet til dårlig hygiene. Til tross for at napolitansk mastiff har lite pels gjør rynkene det ekstra viktig å være påpasselig med regelmessig stell.

Trening og aktivitetsnivå

Planlegg daglige turer med hunden din, og prøv å holde en rutine. Selv om napolitanske mastiffer ikke krever intens trening, vil regelmessige turer bidra til å holde dem sunne og glade. Vær også oppmerksom på varme sommerdager, da disse hundene kan være utsatt for overoppheting.

Kosthold og ernæring

Napolitansk mastiff er en av de største hunderasene i verden og vil kreve mye mat. Det er ikke unormalt at en voksen mastiff veier 70 kilo, som betyr at den vil kreve mellom 2000 og 2300 kalorier hver dag. Fordi dette er en rase som er utsatt for helseproblemer er det viktig at hundefôret er av høy kvalitet, uten fyll som korn og mais, og dette vil være en stor utgift for de fleste.

Størrelse og utseende

Napolitanske mastiffer er kjent for sin imponerende størrelse og karakteristiske utseende. Disse hundene tilhører gruppen av gigantiske raser og er muskuløst og kraftig bygd.

Størrelse

Napolitanske mastiffer har en skulderhøyde på mellom 60 og 79 cm, og veier som regel mellom 60 og 70 kg. Hannene er vanligvis større enn tispene, og har en tendens til å være mer muskuløse og kraftige. Hvis du ønsker en litt mindre napolitansk mastiff vil du gjøre lurt i å velge en tispe.

Kroppsbygning

Disse hundene har en imponerende og kraftig kroppsbygning, med brede skuldre, dype brystkasser og sterke ben. De er kjent for sin tykke muskulatur og store bein, noe som gir dem en meget kraftfull og solid fremtoning.

Hode

Napolitanske mastiffer har store og brede hoder med et markert stopp mellom øynene. Øynene er middels store og ovale, og de har et rolig og intelligent uttrykk. Ørene er vanligvis små og trekantede, og henger ned langs kinnene.

Hud og rynker

En av de mest karakteristiske trekkene ved den napolitanske mastiffen er deres rynkete hud. Disse rynkene er spesielt tydelige rundt hodet, halsen og skuldrene, og gir hunden et unikt og sjarmerende utseende.

Pels og farge

Napolitanske mastiffer har kort, skinnende pels som ligger tett inntil kroppen. Pelsen er glatt og enkel å vedlikeholde, noe som gjør dem til et godt valg for eiere som ikke ønsker en hund som krever omfattende pelsstell.

Hale

Halen til napolitanske mastiffer er tykk ved roten og tynner ut mot spissen. Når hunden er avslappet, henger halen ned, men den kan løftes når hunden er begeistret eller ekstra oppmerksom.

Atferd og lynne hos napolitansk mastiff

Napolitanske mastiffer er kjent for sitt unike lynne som kombinerer beskyttelsesinstinkt, hengivenhet og rolig natur.

Beskyttende

Napolitanske mastiffer er naturlig beskyttende overfor sin familie og hjem. De er veldig lojale og har en innebygd vaktinstinkt som gjør dem til gode voktere av hus og eiendom. De er naturlig mistenksomme overfor fremmede og kan virke avvisende. Hvis de føler at familien deres er truet kan de bli aggressive.

Hengivenhet

Til tross for deres beskyttende natur, er napolitanske mastiffer utrolig hengivne og kjærlige overfor sine eiere og familie. De elsker å tilbringe tid sammen med sine mennesker og vil gjerne være nær dem så mye som mulig. De er også kjent for å være gode med barn og kan være svært tålmodige og milde med de yngste familiemedlemmene.

Stahet

Napolitanske mastiffer kan være sta og bestemte hunder, spesielt når det gjelder trening. De reagerer ikke godt på straff og vil respondere best på positiv forsterkning, med ros og godbiter for å belønne god oppførsel. Det er viktig å begynne med trening og sosialisering tidlig i valpealderen for å sikre at hunden blir en velfungerende og lydig voksen.

Intelligens

Napolitanske mastiffer er intelligente hunder, men de er ikke alltid de mest ivrige etter å lære nye ting. De kan ha en uavhengig natur og vil kanskje ikke alltid være villige til å følge kommandoer. Det er viktig å ha tålmodighet og utholdenhet når man trener en napolitansk mastiff, og å bruke konsistente og positive metoder for å oppmuntre dem til å lære.

Tilpasningsevne

Napolitanske mastiffer er generelt tilpasningsdyktige hunder og kan trives både i by- og landmiljøer. Selv om de kan tilpasse seg til å bo i en leilighet, trenger de nok plass til å bevege seg komfortabelt og strekke ut sin store kropp. De har også en tendens til å gjøre det bedre i et hjem med en inngjerdet hage hvor de kan bevege seg fritt og overvåke deres territorium.

Bjeffing

Napolitanske mastiffer er vanligvis ikke veldig høylytte hunder, og de bjeffer vanligvis bare når det er nødvendig. For eksempel kan de bjeffe hvis de føler at noe er galt eller at deres familie er truet. Dette gjør dem til gode voktere, ettersom de sjeldent vil bjeffe uten grunn.

Aktivitetsnivå

Napolitanske mastiffer er kjent for sitt rolige og avslappede temperament, noe som gjenspeiles i deres aktivitetsnivå. Disse hundene har et lavt til medium energinivå og trenger ikke like mye fysisk aktivitet som andre hunderaser, men det betyr ikke at du kan ignorere behovet for regelmessig mosjon og stimulering.

Selv om den kan virke som en sofagris hjemme, er det viktig for eiere å sørge for at deres napolitanske mastiff får daglige turer og mosjon for å holde seg sunn og i god form. Som et minimum bør de få to 20-minutters turer i et middels til høyt tempo per dag for å tilfredsstille deres behov for fysisk aktivitet, og minst én time totalt ute (men gjerne mer). Regelmessige turer er også nødvendige for å opprettholde en sunn vekt og god leddhelse hos disse store hundene.

Når det kommer til napolitanske mastiff-valper, er de vanligvis mer energiske og lekne enn voksne hunder. Vær ekstra forsiktig i varmt vær, da både unge og voksne hunder er utsatt for overoppheting.

Mental stimulering er også viktig for napolitanske mastiffer, da det hjelper dem med å holde seg engasjerte og forhindre kjedsomhet. Dette kan oppnås gjennom blant annet trening og utfordrende leker som hjelper dem med å bruke hjernen sin.

Stell av napolitansk mastiff

Napolitanske mastiffer har en kort og rynkete pels som krever litt oppmerksomhet, men stell av disse hundene er generelt sett ikke veldig tidkrevende. Her er noen viktige aspekter ved stellet av en napolitansk mastiff.

Pelsstell: Ukentlig børsting av pelsen vil hjelpe med å holde den ren og håndtere røyting. Regelmessig børsting betyr også at badene kan holdes til et minimum, og gis etter behov.

Rynker: Det er viktig å rense rynkene i huden til napolitanske mastiffer daglig, slik at det ikke samler seg smuss og fuktighet som kan føre til infeksjoner. Bruk en myk klut eller bomullspinner for å tørke rynkene forsiktig og tørk dem deretter grundig.

Klør: Klipp hundens klør regelmessig for å forhindre ubehag og skader. Hvor ofte dette må gjøres, vil avhenge av hundens aktivitetsnivå og hvor raskt neglene vokser.

Ører: Rengjør ørene til napolitanske mastiffer jevnlig for å forebygge øreinfeksjoner. Bruk en myk klut eller bomullspinner og en ørerens som er spesielt designet for hunder. Husk å være veldig forsiktig om du bruker bomullspinner som q-tips og aldri stikker dem helt inn i ørekanalen til hunden.

Tenner: Et godt kosthold vil i seg selv gjøre mye av jobben med å holde tennene til napolitanske mastiffer rene. Kombiner dette med å gi de bein av storfe å tygge på (kan kjøpes på matbutikken) med regelmessige turer til veterinæren.

Slobber: På grunn av deres lange, hengende kinnposer er napolitanske mastiffer kjent for å sikle en del. Det kan være lurt å ha en «sikleklut» i nærheten for å tørke hundens munn etter at den har drukket vann eller spist mat.

Ved å følge disse retningslinjene for stell av en napolitansk mastiff, kan du sikre at hunden din er sunn, ren og godt tilpasset. Dette vil også bidra til å styrke båndet mellom deg og din firbente venn og skape et godt hjemmemiljø.

Trening og lydighet

Trening av en napolitansk mastiff er en viktig del av å oppdra en veloppdragen og lydig hund. Nedenfor er noen aspekter å vurdere når det kommer til trening og lydighet hos napolitanske mastiffer:

Tidlig start

Det er viktig å starte treningen så tidlig som mulig, helst når valpen er mellom åtte til ti uker gammel. Når napolitanske mastiffer blir eldre, kan de bli svært sta og vanskeligere å trene. Å begynne tidlig bidrar til å etablere gode vaner og lære dem nødvendige ferdigheter.

Sosialisering

Napolitanske mastiffer er naturlig mistenksomme overfor fremmede og kan være reservert rundt mennesker de ikke kjenner. Sosialiseringstrening er derfor svært viktig for å hjelpe dem med å bli trygge og vennlige rundt både mennesker og andre dyr.

Ta hunden din med til offentlige steder og introduser dem for nye mennesker og situasjoner. Dette vil bidra til å lære dem å skille mellom venn og fiende og å oppføre seg riktig rundt gjester og andre kjæledyr.

Positiv forsterkning

Napolitanske mastiffer reagerer best på positiv forsterkning. Dette innebærer å belønne hunden med ros, godbiter og kjærlighet når de viser ønsket adferd. Unngå å straffe hunden, da dette kan skape frykt og mistillit og gjøre treningen mindre effektiv.

Konsistens og tålmodighet

Det er viktig å være konsekvent i treningen og å ha tålmodighet. Napolitanske mastiffer kan være sta, og det kan ta tid før de lærer nye kommandoer og ferdigheter. Vær tålmodig og aldri gi opp. Husk også å belønne hunden når den gjør det bra.

Tilpasset trening

Tilpass treningen til hundens individuelle personlighet og behov. Noen napolitanske mastiffer kan være mer ivrige etter å lære enn andre, og det er viktig å være oppmerksom på hundens signaler og tilpasse treningen deretter.

Ved å fokusere på disse aspektene ved trening og lydighet hos en napolitansk mastiff, vil du kunne oppdra en lydig og godt tilpasset hund som vil være en glede å ha som del av familien. En voksen napolitansk mastiff som ikke er sosialisert fra tidlig alder og ikke ser på deg som leder av flokken vil være et stort problem. Spesielt ettersom dette er en hund som fint kan veie opptil 70 kg.

Napolitansk mastiff med familie og barn

Napolitanske mastiffer er kjent for å være kjærlige og hengivne familiemedlemmer, og de kan være gode kjæledyr for familier med barn.

For å sikre at napolitansk mastiff går godt sammen med barn og andre familiemedlemmer, er det viktig å starte sosialisering og trening tidlig i valpenes liv. Dette vil hjelpe dem med å bli trygge og vennlige hunder som kan tilpasse seg ulike situasjoner og miljøer.

Kjærlige og tålmodige

Napolitanske mastiffer er kjent for sin hengivenhet og kjærlighet overfor sin familie, inkludert barn. De kan utvikle sterke bånd til de menneskene de bor sammen med, og de vil ofte beskytte og vokte familien sin.

Disse hundene er generelt tålmodige og tolerante overfor barn, noe som gjør dem til gode lekekamerater og følgesvenner. Det er imidlertid viktig å lære barna å behandle hunden respektfullt og forsiktig for å sikre et trygt og harmonisk samspill. Barn må for eksempel unngå å dra i halen eller forstyrre hunden når den spiser.

Beskyttelsesinstinkt

Napolitanske mastiffer har sterke beskyttelsesinstinkter og vil naturlig beskytte deres menneskelige familie, inkludert barna. Dette gjør dem til gode vakthunder, men det betyr også at det er viktig å trene dem på å skille mellom truende og ikke-truende situasjoner. Dette vil være et viktig aspekt ved treningen fra ung alder.

Størrelse og styrke

På grunn av deres store størrelse og styrke, er det viktig å overvåke samspillet mellom hunden og små barn nøye. Selv om napolitanske mastiffer er snille og kjærlige, kan de utilsiktet skade et lite barn ved et uhell, for eksempel ved å hoppe opp eller løpe inn i dem.

Rolig lek

Napolitanske mastiffer har et relativt lavt energinivå sammenlignet med andre raser, noe som betyr at de kanskje ikke er like interessert i å leke som andre hunder. Imidlertid vil de fortsatt glede seg over å være en del av familielivet, og de deltar gjerne i rolige leker og aktiviteter med barna.

På tross av at napolitanske mastiffer er veldig store hunder, kan de være fantastiske familiehunder så sant de får riktig trening og sosialisering fra tidlig alder.

Bruksområder for napolitansk mastiff

Napolitansk mastiff er en hunderase som har vært brukt i forskjellige roller gjennom historien og i dag. 

Vakthund

En av de mest kjente bruksområdene for napolitanske mastiffer er som vakthunder. Med sin store størrelse, sterke beskyttelsesinstinkt og naturlige mistenksomhet overfor fremmede, fungerer de som utmerkede beskyttere av både mennesker og eiendom. Med sitt imponerende utseende har de evnen til å skremme bort uønskede gjester.

Familiehund

Napolitanske mastiffer har et kjærlig og lojalt vesen, noe som gjør dem til gode følgesvenner for både familier og enkeltpersoner. Selv om de kan være reserverte overfor fremmede, er de svært hengivne og beskyttende overfor sine nærmeste.

Det er viktig å huske at napolitanske mastiffer krever tidlig sosialisering, trening og passende omsorg for å kunne utføre disse rollene på en trygg og effektiv måte. Som eier av en napolitansk mastiff er det ditt ansvar å sørge for at hunden din får den støtten og veiledningen den trenger for å bli en veltrent hund som fungerer godt i nærmiljøet.

Fôr og kosthold

For å sikre at din napolitansk mastiff får et sunt og balansert kosthold, er det viktig å følge noen grunnleggende retningslinjer for fôring og drikke.

Kvalitetsfôr

Gi hunden din et høykvalitetshundefôr da dette vil sikre at den får alle de nødvendige næringsstoffene den trenger for å opprettholde god helse. Unngå fôr med mange fyllstoffer som mais, korn, soya og ris, som mangler essensielle næringsstoffer. Et uprosessert kjøttbasert hundefôr vil være best for hundens fordøyelsessystem og helse.

Antall måltider

På grunn av deres store størrelse, er det best å mate napolitanske mastiffer to til tre ganger i løpet av dagen, i stedet for ett stort måltid. Dette bidrar til å forhindre oppblåsthet som er en tilstand der gasser bygger seg opp i hundens mage og får den til å vri seg. Denne tilstanden kan være dødelig.

Fettrikt kosthold

Ifølge American Kennel Club anbefaler erfarne napolitansk mastiff-oppdrettere en diett som er litt høyere i fett, spesielt for yngre hunder som vokser raskt. Kjøttprodukter med 20-25 % fett vil være perfekt for en napolitansk mastiff.

Vann

Det er viktig å alltid sørge for at hunden din har tilgang til friskt og rent drikkevann. Dette vil bidra til å holde hunden hydrert og støtte god helse og vitalitet.

Hvor mye mat skal en napolitansk mastiff ha?

De fleste eksperter er enige om at hunder trenger vekten sin ganger 30, pluss 70 omregnet til kalorier. Det betyr at en napolitansk mastiff på 65 kg vil kreve 2020 kalorier hver dag, noe som for eksempel tilsvarer 800g lammedeig (20 % fett).

Dette vil du naturligvis være nødt til å justere etter aktivitetsnivå. Ser du at hunden din er for tykk eller mager, må du justere inntaket deretter.

Vanlige helseproblemer

Som med mange andre større rasehunder er napolitansk mastiff utsatt for noen arvelige helseproblemer. Med all den ekstra huden og muskelmassen bærer leddene deres mye vekt. Spør gjerne veterinæren om en vurdering av hofte- og albueleddene, samt få tips om forebygging.

Personlig anbefaler jeg å prioritere et godt kjøttbasert kosthold, uten korn, mais og lignende som stjeler næringsstoffer hunden din trenger. Kombiner dette med moderat aktivitet for å redusere sannsynligheten for helseproblemer.

Ansvarlige oppdrettere bør også teste foreldredyrene for problemer før avl, og hundens medisinske historie bør gis under adopsjonsprosessen.

Her er noen vanlige helseproblemer som er assosiert med napolitanske mastiffer:

Hofteleddsdysplasi: Denne tilstanden skyldes en misdannelse i hundens hofteledd når de blir eldre, noe som fører til svakhet og smerte.

Artritt: Artritt kjennetegnes ved en nedbrytning av brusk i hundens ledd, og kan påvirke flere ulike områder av kroppen.

Gastrisk Dilatation-Volvulus (GDV): Oppblåsthet oppstår når gasser bygger seg opp i hundens mage og forårsaker at den vrir seg. Denne tilstanden kan være dødelig, og veterinærer anbefaler ofte forebyggende operasjon for å feste magen for store hunderaser.

Historie

Napolitansk mastiff har en lang og fascinerende historie som kan spores tilbake til så tidlig som 700 f.Kr., ifølge American Kennel Club (AKC). Alexander den Store får æren for kombinasjonen av størrelse og flotte utseende. På 300-tallet f.Kr. krysset han nemlig sine kjente kjempestore krigshunder med korthårede indiske hunder for å skape en rase kjent som molossus.

Romere la merke til dette og brukte senere molossus-rasen for bruk i både kamp og jakt. De krysset siden disse hundene med andre store raser for å skape en enda større og mer skremmende hund: mastino.

Mastino ble selektivt avlet av bønder i Sør-Italia for å utvikle en rase stor i størrelse med løs, hengende hud og en glatt pels. I deres selektive avl ønsket de også å utvikle en hund som var mer familievennlig enn mastino, men som fortsatt var en førsteklasses vakthund. Denne rasen ble kjent som napolitansk mastiff, oppkalt etter sin opprinnelsesby, Napoli.

Napolitansk mastiff ble raskt en nasjonalskatt i Italia, og seks av dem ble angivelig vist frem på den første hundeutstillingen i Napoli i 1946. Den italienske kennelklubben anerkjente offisielt rasen i 1949.

Rasen spredte seg over hele det europeiske kontinentet på 1970-tallet og fant snart veien til Amerika. United States Neapolitan Mastiff Club ble det primære registeret for rasen på 1990-tallet. I 2004 aksepterte American Kennel Club offisielt napolitansk mastiff i Working Group.

Siden den tid har napolitansk mastiff blitt en populær og elsket rase over hele verden, både for deres unike utseende og deres lojale og beskyttende personlighet. Deres evne til å fungere som vakthunder og samtidig være milde kjemper gjør dem til et utmerket valg for familier som ønsker en stor hund med et stort hjerte.

Er napolitansk mastiff riktig hund for deg?

Å velge riktig hund for deg og din familie er en viktig avgjørelse. Napolitansk mastiff er en kjærlig og beskyttende rase som kan være et godt valg for mange, men det er viktig å vurdere noen faktorer før du bestemmer deg for å adoptere en slik hund.

Aktivitetsnivå: Napolitanske mastiffer er ikke så aktive som andre raser, men de trenger fortsatt regelmessig mosjon for å holde seg sunne og glade. Du må være forberedt på å ta hunden din på daglige turer og gi den et passende aktivitetsnivå. Dette er imidlertid ikke hunden for deg som vil løpe mange mil i uka med din firbeinte venn.

Stell: Selv om napolitansk mastiff ikke krever veldig mye pelspleie, må du være forberedt på å gjøre en del stell. Det innebærer å børste pelsen ukentlig, rense og tørke rynkene daglig, samt ta vare på klør, ører og tenner.

Tid og tålmodighet for trening: Napolitanske mastiffer kan være litt sta og krever tidlig og konsekvent trening. Du må være villig til å investere tid og tålmodighet i sosialisering, lydighets- og atferdstrening.

Familie og barn: Napolitansk mastiff er kjent for å være gode med barn og kan være en flott familiehund. Det er imidlertid viktig å lære barna hvordan de skal omgås hunden på en trygg og respektfull måte og alltid ha tilsyn når de er sammen.

Økonomi: Å eie en napolitansk mastiff kan innebære betydelige kostnader, inkludert mat, veterinærutgifter, og eventuelle helseforsikringer. Du bør vurdere om du har råd til å ta vare på en så stor hund.

Hvis du har vurdert disse faktorene og føler at en napolitansk mastiff passer inn i din livsstil kan det være en flott hund for deg. Det er en lojal og beskyttende rase som kan gi mye glede og trygghet til den rette familien. Husk alltid å gjøre grundige undersøkelser og velg en ansvarlig oppdretter hvis du bestemmer deg for å skaffe en napolitansk mastiff.

Ofte stilte spørsmål

Hvor kommer napolitansk mastiff fra?

Napolitansk mastiff kommer fra Italia og har sitt opphav i byen Napoli. Rasen har en lang historie som strekker seg tilbake til 700 f.Kr. og stammer fra krysningen av store krigshunder og kortpelsede indiske hunder.

Hvor stor er en napolitansk mastiff?

Napolitanske mastiffer er store og kraftige hunder som normalt veier mellom 50 og 70 kg og har en skulderhøyde på mellom 60 og 79 cm.

Er napolitanske mastiffer gode med barn?

Ja, napolitanske mastiffer er kjent for å være milde kjemper som er gode med barn og passer godt som store familiehunder. De er beskyttende og lojale mot familien, men det er viktig å lære barna hvordan de skal omgås hunden på en trygg og respektfull måte.

Hvor mye mosjon trenger en napolitansk mastiff?

Napolitanske mastiffer trenger moderat mosjon, og det anbefales å gå aktive turer på minst 40 minutter hver dag. De har også rett på utetid i minst 60 minutter hver dag. Selv om de kan virke som sofagriser, er det viktig for deres helse og velvære å holde seg aktive og ha en jevnlig treningsrutine.

Hvor lang levetid har en napolitansk mastiff?

Gjennomsnittlig levetid for en napolitansk mastiff er mellom 8 og 10 år. God omsorg, riktig ernæring og regelmessige veterinærbesøk kan bidra til å sikre at hunden din lever et langt og sunt liv.

Hvilke helseproblemer er vanlige hos napolitanske mastiffer?

Vanlige helseproblemer hos napolitanske mastiffer inkluderer hofteleddsdysplasi, som er en unormal utvikling av hofteleddet, leddgikt, som er betennelse i leddene, og magedreining (også kjent som oppblåsthet), der magen fylles med gass og vrir seg. Det er viktig å være oppmerksom på tegn på disse tilstandene og søke veterinærhjelp ved behov.

Hvordan er napolitanske mastiffer med andre dyr?

Napolitanske mastiffer kan være noe reserverte rundt andre dyr, men med riktig sosialisering og trening kan de lære å akseptere og omgås andre kjæledyr. Det er viktig å introdusere dem for ulike typer dyr fra en tidlig alder og sørge for at de får positive erfaringer i møte med andre dyr.

Hvordan bør jeg stelle en napolitansk mastiff?

Napolitanske mastiffer krever regelmessig børsting for å holde pelsen ren og minimere røyting. Rengjøring av rynker er viktig for å forhindre infeksjoner og hudproblemer. Sørg også for å sjekke ørene, klippe klørne og børst tennene regelmessig for å opprettholde god helse og hygiene.

Hvordan trener jeg en napolitansk mastiff?

Napolitanske mastiffer er intelligente og ivrige etter å lære, men kan også være sta. Bruk positive belønningsbaserte metoder og vær tålmodig og konsekvent i treningen. Begynn med grunnleggende lydighetsøvelser som sitt, ligg og kom, og bygg deretter videre på mer avanserte ferdigheter og atferd.

Hva bør jeg mate en napolitansk mastiff med?

Napolitanske mastiffer bør mates med høykvalitetshundefôr uten fyll eller rent kjøtt to til tre ganger om dagen. Du kan gi både tørrfôr, våtfôr og rent kjøtt (eller en kombinasjon av disse), hvor sistnevnte er det beste, og førstnevnte ofte er det mest prosesserte.

Dyreplaneten
Logo