Raseprofil: Boxador

Boxador er en blandingsrase mellom boxer og labrador retriever, og har derfor mange gode egenskaper. Den er både intelligent og hengiven til sin flokk. Egentlig har den eksistert lenge, men avlsarbeidet startet på 1990-tallet. Rasen er ikke best for førstegangseiere, men kan bli en flott selskapshund eller familiehund.

Boxador info

HunderaseBoxador
Blanding avBoxer, labrador retriever
Levetid10-12 år
Høyde58-63 cm
Vekt23-50 kg
PelsKorthåret

Det viktigste om boxador

​​Boxador er en krysning mellom boxer og labrador retriever. Disse hundene er middels til store i størrelsen, intelligente og svært hengivne til sine familier. 

Deres arvelige egenskaper er en kombinasjon av det beste fra begge foreldre.

Mange kjenner blandingsrasen boxador under forskjellige navn som laboxers, boxerlabs og boxerdors. Disse hundene anbefales ikke nødvendigvis for førstegangseiere, men for de som søker en sosial og hengiven følgesvenn, er boxador likevel et utmerket valg. 

Selv om store hjem som gårder og hus med større hager er ideelle, kan de tilpasse seg andre boligforhold så lenge de får tilstrekkelig med mosjon, kjærlighet og oppmerksomhet. Det er viktig å nevne at boxadors er veldig beskyttende overfor sine kjære, og er vennlige mot mennesker, barn og andre dyr så lenge de ser at de ikke utgjør en fare.

De bør ikke forlates alene over lengre perioder, da de kan bli rastløse og ødeleggende.

Trening og mosjon

Boxador er en aktiv blandingsrase. Den burde få minst 1 time med aktivitet hver dag i form av turer, kasting av ball eller lignende. Fysisk og mental stimulering er viktig for rasen. Får de ikke nok av dette, kan de bli rastløse og vise destruktiv oppførsel, spesielt når de er alene.

Boxadors er intelligente og opptatt av å glede familien sin, noe som kan gjøre treningen enklere. Det er viktig å starte sosialisering tidlig for å sikre at det blir en veltilpasset og vennlig hund.

Boxador er også veldig glade i barn og kan være flotte lekekamerater for barn i alle aldre. Likevel er det viktig å alltid overvåke interaksjoner mellom hunder og små barn.

Utseende, stell og helse

Fargevariasjonene til boxador kan variere fra svart, brunt, brindle til hvitt. Vanligvis har de en kombinasjon av to eller flere farger på pelsen. Selv om pelsen er kort og skinnende, anses den ikke som allergivennlig. Likevel er pelsen enkel å stelle; ukentlig børsting holder som regel.

Historisk sett har boxador eksistert naturlig over tid, men bevisst avl av denne rasen begynte i Nord-Amerika på 1990-tallet. Målet var å skape en aktiv, beskyttende og hengiven familiehund.

Som med alle blandingsraser, vil størrelsen på Boxadors variere mellom enkeltindivider. De fleste veier mellom 23 og 50 kg og har en skulderhøyde på 58 til 63 cm. Hanner er ofte litt større enn hunner, både når det kommer til vekt og høyde.

En bonus ved kryssingen av boxer og labrador reduserte faktisk noen av helseproblemene. Likevel kan boxador oppleve allergier, øyeproblemer, hypotyreose, hjerteproblemer osv. Regelmessige veterinærbesøk er derfor viktig for å oppdage eventuelle sykdommer tidlig.

Ofte stilte spørsmål om boxador

Hva er en boxador?

Boxador er en krysning mellom boxer og labrador retriever. Det er en middels til stor hund som er intelligent og veldig hengiven til sin familie.

Hvordan ser en boxador ut?

De har en fargevariasjon som kan være svart, brun, brindle eller hvit. Vanligvis har de en kombinasjon av to eller flere farger på pelsen. Pelsen er kort og skinnende.

Er boxador en god familiehund?

Ja, boxadors er veldig glade i barn og kan være flotte lekekamerater for barn i alle aldre. De er også beskyttende overfor sine kjære, men fortsatt vennlige mot andre mennesker og dyr.

Hvor mye mosjon trenger en boxador?

En boxador bør få minst 1 time med aktivitet hver dag. Dette kan være turer, kasting av ball eller annen fysisk og mental stimulering. Uten nok aktivitet kan de bli rastløse og destruktive.

Hva bør jeg vite om helsen til en boxador?

Selv om kryssingen reduserte noen helseproblemer, kan boxadors fortsatt oppleve allergier, øyeproblemer, hypotyreose og hjerteproblemer.

Dyreplaneten
Logo