Raseprofil: Chiweenie

Chiweenie er en liten blandingsrase mellom chihuahua og dachshund. Chiweenie så først sin popularitet på slutten av 1990-tallet og den har blitt mer attraktiv opp igjennom årene. Noen kaller den blant annet for german taco og mexican hot dog. Tuna er den mest kjente chiweenien med 2 millioner følgere på Instagram.

Chiweenie info

HunderaseChiweenie
Blanding avChihuahua, dachshund
Levetid12-16 år
Høyde15-25 cm
Vekt2,2-5,4 kg
PelsKorthåret

Det viktigste om chiweenie

Chiweenie er en blandingshund av chihuahua og dachshund. Denne kompakte, energiske og lojale hunden har arvet de beste egenskapene fra begge foreldrene sine. Du kan høre den ofte bli kalt flere navn som choxie, weeniehuahua, german taco og mexican hot dog.

Ønsker du en energisk hund som vil holde deg i aktivitet, varsle deg om potensielle farer (med mye bjeffing) og elske deg betingelsesløst, kan chiweenie være hunden for deg.

Tuna er den mest kjente chiweenien og har over 2 millioner følgere på Instagram, under kontonavnet tunameltsmyheart

Trening, turer og sosialisering

De kan være sta og vanskelige, men de er likevel veldig lojale og ivrige etter å glede eieren sin.

Chiweenies er aktive og vil heller leke enn å ligge i fanget. De kan være sta og vanskelige å trene, men tidlig trening anbefales for å minske uønsket bjeffing som kan oppstå.

Chiweenie går best overens med voksne eller eldre barn som vet hvordan de skal leke forsiktig. De kan komme overens med andre kjæledyr hvis de introduseres rolig og gradvis.

Chiweenies har en tendens til å legge på seg, så daglige turer og aktiv lek vil gjøre den godt.

Utseende og helse

Pelsen er som oftest kort, men noen har også lang pels. Pelsen kommer i farger som brun, svart og hvit, enten ensfarget eller en blanding.

Vekten på blandingsrasen ligger som regel mellom 2,2 og 5,4 kg, og de er alt fra 15 til 25 cm i skulderhøyde. Enkeltindivider kan likevel være mindre eller større enn dette.

Det er viktig å være oppmerksom på enkelte tilstander som chiweenien kan være disponert for som hypoglykemi, diabetes, degenerativ skivesykdom og tannproblemer. Det er viktig å sørge for regelmessige veterinærbesøk og være oppmerksom på den generelle helsen til hunden.

Ofte stilte spørsmål om chiweenie

Hva er en chiweenie?

En chiweenie er en blandingshund av chihuahua og dachshund.

Når ble chiweenie populær?

Blandingsrasen ble populær på slutten av 1990-tallet.

Hvilke farger kan en chiweenie ha på pelsen?

De har som oftest pels i fargene brun, svart og hvit, enten ensfarget eller en blanding.

Hvilke helseutfordringer kan en chiweenie støte på?

De kan være disponert for tilstander som hypoglykemi, diabetes, degenerativ skivesykdom og tannproblemer.

Hvordan går chiweenie overens med barn og andre kjæledyr?

De går best overens med voksne eller eldre barn som vet hvordan de skal leke forsiktig. De kan komme overens med andre kjæledyr hvis de introduseres rolig og gradvis.

Dyreplaneten
Logo