Raseprofil: Doxiepoo

Doxpipoo er en veldig søt hund. Det er en blanding mellom dachshund og puddel, og den deler derfor egenskaper fra begge foreldrene – noen av disse egenskapene er kjærlig, intelligent og leken. Doxiepoo ble først populær på 2000-tallet og populariteten har økt siden. Den er nå en favoritt blant flere hundeentusiaster.

Doxiepoo info

HunderaseDoxiepoo
Blanding avDachshund, puddel
Levetid10-18 år
Høyde20-58 cm
Vekt2,2-13 kg
PelsKorthåret, halvlang

Det viktigste om doxiepoo

Doxiepoo kan være den rette hunden for deg. Denne blandingsrasen av dachshund og puddel har mange egenskaper, men er kjent for å være kjærlig, intelligent og leken. Doxiepoo er også kjent under mange andre navn som doodle, dachdoodle og doxiedoodle, blant andre.

Doxiepoos elsker selskap og trives best med familier som tilbringer mye tid med dem. De er flinke med barn, men foretrekker å være eneste kjæledyr i hjemmet – det er likevel mulig å få det til å fungere hvis de blir introdusert i tidlig alder. Dette skyldes at de kan være litt sjalu. 

De er også oppmerksomme voktere og kan være støyende. For dem som er ute etter en hypoallergenisk hund, er det lurt å møte en doxiepoo før man bestemmer seg.

Trening og mosjon

Selv om det er vanskelig å forutsi hvilke egenskaper doxiepoo vil arve mest fra, er de alltid sjarmerende, kjærlige og morsomme. Begge foreldreraser har en tendens til å bjeffe mye, og de kan være sta, noe som kan gjøre trening litt utfordrende.

Doxiepoos har behov for daglig mosjon. De er lykkeligst når de er rundt familien og kan kjede seg hvis de er alene for lenge. Gåturer til nye steder er spesielt stimulerende for dem.

Stell og helse

Pelsen deres kan variere i farger som hvit, krem, grå, svart og brun. Stell av pelsen avhenger av hvilken type pels de arver. Kort pels krever mindre stell, mens en krøllete pels kan trenge hyppigere børsting. 

Som regel avles de med toy puddel. Likevel er ikke dette tilfellet hver gang, så størrelsen kan variere. De kan veie alt fra 2,2 til 13,6 kg og i høyden kan de variere fra 20 cm til 58 cm. 

Tannpleie er viktig for å opprettholde god tannhelse, og ørene bør rengjøres regelmessig. Pelsen deres bør børstes minst to ganger i uken, og de bør bades hver sjette til åttende uke.

Doxiepoo har en tendens til å legge på seg, så det er viktig å overvåke matinntaket deres nøye. Dette vil variere avhengig av deres individuelle behov som aktivitetsnivå og vekt. Generelt anbefales det å gange vekten med 30 og legge til 70 for å finne antall kalorier hunden din trenger. Likevel er det vanskelig å gjøre feil hvis du velger fôr av høy kvalitet som VOM eller rent kjøtt og innmat – velger du sistnevnte blir doxiepoo iallfall veldig fornøyd.

Helsemessig kan doxiepoos arve genetiske disposisjoner fra begge sider, men det er ingen garanti for at et enkeltindivid vil ha noen av disse problemene. Noen mulige helseproblemer er øyeproblemer, hjertesykdom og hudproblemer, blant andre.

Ofte stilte spørsmål om doxiepoo

Hvilke kjennetegn har en doxiepoo?

Doxiepoo er en blandingsrase av dachshund og puddel, kjent for å være kjærlig, intelligent og leken. De har også flere forskjellige navn som doodle, dachdoodle og doxiedoodle.

Hvordan er doxiepoo med andre dyr?

De trives best som det eneste kjæledyret i hjemmet, men du kan få det til å fungere hvis de blir introdusert til andre kjæledyr som valper.

Hva bør jeg vite om pelsen til en doxiepoo?

Pelsen kan variere i farger, inkludert hvit, krem, grå, svart og brun. Stellet avhenger av pelsegenskapene de arver, med kort pels som krever mindre vedlikehold, mens krøllete pels trenger mer regelmessig børsting.

Er det vanlige helseproblemer hos doxiepoo?

Doxiepoos kan arve genetiske helseproblemer fra begge foreldreraser. Noen kjente problemer inkluderer øyeproblemer, hjertesykdom og hudproblemer. Det er på den annen side ingen garanti for at en bestemt doxiepoo vil få noen av disse problemene.

Hvordan bør jeg mate min doxiepoo?

Doxiepoo kan ha en tendens til å legge på seg, så det er viktig å overvåke matinntaket deres. Generelt vil høykvalitetsfôr som VOM eller rent kjøtt og innmat være gode valg for å holde hunden sunn og frisk.

Dyreplaneten
Logo