Raseprofil: Golden cocker retriever

Golden cocker er en blandingsrase mellom golden retriever og cocker spaniel. Den har derfor arvet egenskaper fra begge foreldrene, noe som gjør enkeltindivider mer unike. Golden coker er en hengiven rase og er ekstra leken, og den passer derfor veldig godt som en selskapshund eller familiehund.

Golden cocker retriever info

HunderaseGolden cocker retriever
Blanding avGolden retriever, cocker spaniel
Levetid10-13 år
Høyde50-60 cm
Vekt13-20 kg
PelsHalvlang

Det viktigste om golden cocker retriever

Golden cocker retriever er en blandingshund. Den er en krysning mellom golden retriever og cocker spaniel. Disse valpene har arvet noen av de beste egenskapene fra begge foreldrene sine, og de er søte, lekne og intelligente.

Dette er en hund som er svært hengiven og ekstra leken, noe som gjør den til en førsteklasses familiehund. Den vil ønske å være involvert i alle dine daglige aktiviteter. Det kan være å kose og slappe av på sofaen, gå på tur eller utføre ærender.

Mosjon og aktivitet

Likevel er golden cocker retriever en energisk rase som vil kreve mye mosjon, så den passer ikke like godt for deg som er mye i ro.

Du må forplikte deg til å gi minst en time med utendørs turer og lek hver dag, helst delt opp i to separate økter. Rasen vil sette pris på om du inkluderer henteleker og lydighetsoppgaver i den daglige rutinen.

Trening og sosialisering

Denne hunden er kjent for å være snill og leken og har som regel ingen problemer med å komme overens med barn. Den vil gjerne bli lekekameratene til barna dine og trives ikke alene over lengre perioder. De er også fine rundt andre husdyr, men sørg for at grensene mellom hunden og eksisterende kjæledyr blir etablert tidlig.

Sosialisering viktig for denne rasen. Belønn din golden cocker retriever for god oppførsel og følg et ordentlig treningsregime når du tar dem med hjem til familien din. Denne hengivne og aktive hunden vil raskt danne kjærlige bånd med menneskene i livet sitt, og vil definitivt ønske å være med på daglige oppgaver og aktiviteter.

Pelsstell, helse og utseende

Golden cocker retrievers pels kommer vanligvis i nyanser av enten svart eller lysebrun. Rasen røyter, så daglig børsting av pelsen kan være lurt. Vær også på utkikk etter eventuelle floker.

Helsen til golden cocker retriever er generelt sett god, selv om rasen kan være utsatt for noen av de samme tilstandene som golden retriever og cocker spaniel kan ha – som for eksempel hoftedysplasi og hypotyreose. Derfor er det viktig å planlegge regelmessige helsekontroller hos veterinær.

Golden cocker retriever er en medium stor hund, og veier vanligvis mellom 13 og 20 kg, og er 50 til 60 cm høy. Pelsen er rett, mellomlang og beskrives som tett å ta på. Rasen trives best i litt varmere enn vanlig vær, men pass på at det alltid er skygge og ferskvann tilgjengelig om sommeren.

Ofte stilte spørsmål om golden cocker retriever

Hva er en golden cocker retriever?

En golden cocker retriever er en blandingshund, en krysning mellom golden retriever og cocker spaniel.

Passer denne rasen som leilighetshund?

Skal du ha golden cocker retriever i en leilighet vil det være ekstra viktig at du prioriterer lange turer og lek ute.

Hvilke farger kommer golden cocker retrievers pels i?

Pelsen kommer vanligvis i nyanser av enten svart eller lysebrun.

Er rasen god med barn?

Ja, golden cocker retriever er kjent for å være snill og leken, og har vanligvis ingen problemer med å komme overens med barn.

Hva skal til for å vedlikeholde pelsen?

Pelsen røyter, så daglig børsting er ønskelig, og du bør være på utkikk etter eventuelle floker.

Dyreplaneten
Logo