9 interessante fakta om amerikansk cocker spaniel

Klarer du å gjenkjenne en amerikansk cocker spaniel når du ser en? Med sine lange, hengende ører og vennlige, milde øyne, er det lett å bli forelsket. Her har jeg samlet 10 fakta om amerikansk cocker spaniel som du muligens ikke kjente til.

1. Lady fra Lady og Landstrykeren er en amerikansk cocker spaniel

Mange har ikke tenkt over det, men «Lady» fra Disney-klassikeren Lady og Landstrykeren er en amerikansk cocker spaniel. Med sin lange, silkemyke pels, fremstår hun som et perfekt eksempel på en hunderase som er kjent for sin eleganse og fantastiske utseende.

2. Kjendiser elsker denne hunderasen

Visste du at mange kjendiser har amerikansk cocker spaniel? Talkshow-dronningen Oprah Winfrey hadde to, Solomon og Sadie. De britiske kongelige, William og Kate, eier en amerikansk cocker spaniel ved navn Lupo, og George Clooney adopterte en fra et redningssenter som han kalte Einstein.

3. Amerikanske cocker spaniels kan oppdage kreft

Forskere har funnet ut at hunder kan identifisere kreft ved hjelp av luktesansen. Den første bekreftelsen på dette kom fra en studie fra England i 2004 hvor de brukte den amerikanske cocker spanielen Tangle. Tangle klarte først å identifisere kreft i 56 prosent av tilfellene, som økte til hele 80 prosent med trening.

4. Rasenavnet kommer fra skogsnipen

Cocker spaniels ble opprinnelig avlet for fuglejakt, særlig for jakt på en type fugl kalt skogsnipe, eller «woodcock» på engelsk. Dette ga opphav til navnet «cocker» i amerikansk cocker spaniel.

5. President Nixons hund var en amerikansk cocker spaniel

De fleste som leser dette er mest sannsynlig for unge til å huske president Nixons hund, Checkers. Den er muligens den mest berømte «førstehunden» noensinne etter at Nixon nevnte ham i en berømt tale der han forsvarte seg mot anklager om korrupsjon.

6. Amerikansk cocker spaniel har røtter i England

Amerikansk og engelsk cocker spaniel ble ansett som samme rase frem til 1930-årene. Med tiden ble det amerikanske variantens distinkte trekk mer fremtredende, og i 1946 ble den anerkjent som en egen hunderase av AKC (American Kennel Club).

7. Cocker spaniels kan ha reist med skipet Mayflower

Arkivene viser at to hunder var passasjerer på Mayflower, som landet i New England i 1620. Den ene var en mastiff, og den andre en spaniel. På den tiden var de ulike spanielrasene, inkludert amerikansk cocker spaniel, ikke definert som separate raser. Dermed var det nok den engelske varianten som var med på denne reisen.

8. Amerikansk cocker spaniel er den minste av sportshundene

I forhold til hunderaser i sportsgruppen, er amerikansk cocker spaniel den minste ifølge AKC. Da oppdrettere først begynte å skille ut spanielraser, ble det avgjort basert på vekt om hundene skulle klassifiseres som amerikanske cocker spaniels eller field spaniels. Maksvekten for en amerikansk cocker spaniel ligger på rundt 13 kg.

9. Amerikansk cocker spaniel var USAs mest populære hund

Amerikansk cocker spaniel ble avlet i USA med en noe mindre størrelse og mer distinkt utseende enn sin britiske motpart. Her var det et større fokus på utseende og egenskaper som selskapshund. Derfor er også den amerikanske spanielen mindre egnet for jakt enn den britiske. Etter at rasene ble skilt på 1940- og 50-tallet, ble den amerikanske cocker spanielen raskt landets mest populære hunderase.

Dyreplaneten
Logo