13 interessante fakta om dvergschnauzer

Selv om de er små, er det ingen tvil om at dvergschnauzeren har en sterk personlighet. Disse sjarmerende, smarte og lojale hundene er pakket inn i et kompakt format som beviser at gode ting ofte kommer i små pakker. Nedenfor får du 13 interessante fakta om dvergschnauzer.

1. Dvergschnauzeren er flere hundre år gammel

Visste du at dvergschnauzeren har røtter som strekker seg tilbake til det 15. århundre? Opprinnelig ble de avlet fra mellomschnauzeren (eller bare “schnauzer”) for å være mer nyttig på gården og ble en offisielt anerkjent rase allerede i 1899.

2. Dvergschnauzeren kan bli din beste venn

Hvis du ser etter en lojal følgesvenn trenger du ikke lete lenger. Dvergschnauzeren er full av kjærlighet og vil gjerne være en del av familien din. Uansett om det er på turer og lek, eller bare å slappe av hjemme, vil dvergschnauzeren glede både store og små.

3. Røyer lite og er allergivennlig

En ekstra bonus med dvergschnauzere er at de røyter veldig lite. Dvergschnauzer er nemlig en liten allergivennlig hund. Dette gjør dem både gode for allergikere og for deg som ikke ønsker hundehår over hele hjemmet.

4. En stor hund i liten kropp

Selv om de er små, er dvergschnauzeren på ingen måte en skjør hund. Opprinnelig ble de avlet for å være en hardtarbeidende gårdshund og effektiv rottejeger. Disse hundene er robuste, muskuløse og fryktløse – uten å være aggressive.

5. De er veldig allsidige

En dvergschnauzer er like glad i å være din treningspartner på lange turer som den er å slappe av i fanget ditt eller på sofaen. Uansett hva dagen bringer er de alltid klare for eventyr eller en rolig ettermiddag hjemme.

6. Dvergschnauzer er en mester i hundesporter

Dvergschnauzerens nysgjerrighet, konkurranseevne og atletiske egenskaper gjør dem til stjerner i mange hundesporter. De er allsidige og kan takle de fleste utfordringer, enten det er agility, lydighet, rally eller annet.

7. Bjeffer mer enn de biter

Som vakthunder er dvergschnauzere modige nok til å stå opp mot hunder dobbelt så store som seg selv, men det betyr ikke at de er aggressive og biter. Det gjør det imidlertid også viktig å se opp for unødvendig bjeffing, og trene det bort dersom det skulle være nødvendig. Ønsker du deg imidlertid en ekte vakthund med mange av de samme egenskapene som dvergschnauzer, er det riesenschnauzer som vil være hunden for deg.

8. Jegerinstinktet lever videre

Selv om de er kjærlige familiehunder, har dvergschnauzere et historisk jaktinstinkt. Dette stammer fra deres dager som rottejegere. Derfor kan de fortsatt ha en trang til å jage små dyr. Dette gjør de derfor ikke ideelle hunder for deg som har gnagere som kjæledyr. Heldigvis kan lydighetstrening og sosialisering bidra til å holde dette instinktet i sjakk.

9. De er veldig vennlige

Til forskjell fra mange terriere som er kjent for sin uavhengige natur, er dvergschnauzere vennlige, trenbare, lydige og utadvendte, noe som gjør dem til perfekte familiehunder.

10. Dvergschnauzer har en kontroversiell pelsfarge

Selv om dvergschnauzeren vanligvis kommer i tre farger, finnes det faktisk en fjerde, mer kontroversiell farge. Hvite dvergschnauzere er ikke allment anerkjent av kennelklubber, noe som gjør dem til et sjeldent syn i hundeutstillinger.

11. De har utmerket hørsel

Dvergschnauzeren har fantastisk hørsel. De kan høre frekvenser som er dobbelt så høye som det mennesker kan oppfatte, så det er sjelden at noe går ubemerket hen. Kanskje ikke så rart ettersom de tradisjonelt har brukt hørselen sin for å finne gnagere på gården.

12. Barten er ikke bare til pynt

Ved siden av å gi dvergschnauzeren et flott utseende har den kjente barten også en praktisk funksjon. Den ga nemlig ekstra beskyttelse mot angrep fra gnagere under deres dager som rottejegere.

13. Dvergschnauzer er en blanding av flere hunderaser

Dvergschnauzeren ble skapt gjennom selektiv avl av mellomschnauzer med puddel og affenpinscher. Resultatet er en mer kompakt versjon, perfekt for arbeid på gården, og i dag som en mindre familiehund. Denne «nye» rasen ble anerkjent i 1899.

Dyreplaneten
Logo