5 fisk du kan ha sammen med kampfisk

Kampfisk er kjent for å være krigere, spesielt mot sin egen art. Men visste du at du likevel kan ha enkelte fisk sammen med kampfisk?

Litt avhengig av din kampfisk sin personlighet, kan han eller hun leve fredelig sammen med andre fisk og virvelløse dyr. Sørg imidlertid for at akvariet ditt er minst 20 liter (men helst mer) med mange gjemmesteder og levende planter. Hvis ikke vil kampfisken bli altfor territoriell.

 Her er vår topp 5 liste over fisk du kan ha sammen med din kampfisk.

1. Kuhlii-ål

Disse ållignende fiskene blir omtrent 3,5 tommer lange og er gode åtseldyr for å plukke opp overflødig mat som kampfisken din mister på bunnen av akvariet. De er et ganske trygt valg fordi de som nattlige skapninger har en tendens til å gjemme seg sammen i grupper på dagtid og deretter komme ut for å leke når lysene er slukket og kampfisken din sover. 

Ved å være våken i forskjellige «skift» kan kuhlii-åler og kampfisk være gode romkamerater, selv for mer aggressive kampfisker. Bare sørg for å mate de med mange synkende matvarer som som frosne blodormer og levende svartorm. 

De trives også flere sammen. Se vår fullstendige guide for hold av kuhlii-ål her.

2. Kileflekkrasbora

Denne lille nybegynner-vennlige fisken har en lys oransje kropp med en særegen svart trekantet flekk som virkelig skiller seg ut i et akvarium. Pass på at du kjøper en stim med minst seks rasboraer, da de gjerne vil være sosiale med hverandre. 

På grunn av deres fredelige natur, vil de ikke dominere kampfisken under måltider, og de vil holde seg unna. Kampfisken din kan prøve å jage dem litt (uten særlig suksess), noe som gir han god trening. 

Les vår komplette guide om kileflekkrasbora for å lære mer.

3. Glødebåndstetra

Disse små, rød-oransje tetraene gjør er et fargerikt tillegg til ethvert akvarium som er 20 liter eller større. Sørg for å få minst seks av dem, slik at de kan holde seg i stim sammen og gjøre det vanskeligere for kampfisken å skille ut en av de. 

Denne fredelige tetraen har en tendens til å svømme rundt midten av tanken og spiser vanligvis de samme matvarene som kampfisken din. Det gjør naturligvis hele karet lett å mate. 

Hvis du kombinerer dem med en blå eller hvit kampfisk fisk, vil kontrastene deres være fantastiske.

4. Metallpansermalle (Corydoras)

Metallpansermalle er en annen flott simtifsk som, i motsetning til tetraer og rasboraer, foretrekker å svømme nederst i akvariet. Disse lekne steinbitene liker å svømme i stim sammen (eller løst i en gruppe), så kjøp minst tre til seks av samme art, slik at de føler seg trygge og komfortable. 

Du kan velge mellom en rekke forskjellige arter, for eksempel panda-pansermalle og pygmepansermalle. De vokser til omtrent en til tre centimeter i lengde, de elsker å svømme rundt på bunnen av karet og se etter rester. Men husk at du må spesifikt mate dem en rekke synkende matvarer for å sikre at de får nok å spise. 

5. Malaysisk sandsnegl

I likhet med kuhlii-ålen, er malaysiske sandsnegl gode med kampfisk fordi de stort sett er aktive om natten og tilbringer mesteparten av dagen til å grave i underlaget. 

Som en levende snegle trenger du ikke kjøpe så mange til å begynne med, da de lett formerer seg hvis de får nok mat. Denne hardtarbeidende sneglen vil rense alger av glasset ditt og spise organisk rusk uten å legge igjen for mye avfall i akvariet. 

Vi foretrekker dem fremfor den større mysteriesneglen, som helst spiser på dagtid og kan tiltrekke seg uønsket oppmerksomhet fra kampfisken din. Da den kan ta feil av sneglens lange antenne for en velsmakende orm.

Alle disse akvariefiskene er fredelige og enkle å omgås, noe som gjør dem til de ideelle fisk å ha sammen med en kampfisk. Med nok plass kan det hende at din kampfisk gjør det bra med noen av disse potensielle romkameratene, så prøv ut hvilken som fungerer best for deg!

Husk også å sjekke ut vår guide til hold av kampfisk.

Dyreplaneten
Logo