10 hunderaser med lange ører

Hvis du ser etter hunderaser med lange ører har du kommet til rett sted. I denne artikkelen vil vi se nærmere på 10 ulike hunderaser som alle har én ting til felles – deres lange, karakteristiske ører. Fra de små og kjærlige cavalier king charles spaniels til de store og vennlige grand danois, vil du oppdage et mangfold av personligheter og egenskaper som disse langørede hundene har å tilby.

Hunderaser med lange ører er kjent for sitt sjarmerende og unike utseende. Noen eksempler inkluderer cavalier king charles spaniel, basset hound, beagle og engelsk springer spaniel. Disse hundene kan være gode familievenner og imponerer med sine lange ører og kjærlige personligheter.

Tips: Husk at lange ører krever ekstra stell. Sørg for å rense de minst én gang i uka.

1. Cavalier king charles spaniel

Cavalier king charles spaniel er en av de mest populære små hunderasene og har i mange år vært kjent som den perfekte selskapshunden. Rasen er kjent for sitt silkeaktige, bølgete pels, korte ben og lange ører. 

Cavalier king charles spaniel er lekne, kjærlige, tålmodige og elegante, og trives i selskap både med mennesker og andre hunder. De er flotte familiehunder og populære blant eldre, ettersom de ikke er for krevende eller aktive.

Rasen krever likevel regelmessig mosjon og pelsstell, og kan ha en tendens til å utvikle arvelige helseproblemer, som hjertefeil og kronisk hodepine. Det er også på grunn av flere av disse helseproblemene at det ikke lenger er lov til å avle cavalier king charles spaniel i Norge.

Høyde: Hunndyr: 30-33 cm, Hanndyr: 30-33 cm

Vekt: Hunndyr: 6-8 kg, Hanndyr: 6-8 kg

Levetid: 9-14 år

2. Engelsk springer spaniel

Engelsk springer spaniel er en flott mellomstor jakthundrase fra England med en mellomlang pels i forskjellige farger. Kjent for sine store uttrykksfulle øyne og lange ører, er denne spanielen kjærlig og ivrig etter å glede. Engelsk springer spaniels søte ansikt og personlighet er høyt verdsatt av mange fornøyde eiere.

Pelsen er mellomlang, flat eller bølget, og kommer i farger som svart eller brun med hvite markeringer. Temperamentet til engelsk springer spaniel er lystig, oppmerksomt, intelligent, hengiven, våken og aktiv.

Engelsk springer spaniel kan være et godt valg for familier med barn eller andre hunder. De er svært hengivne og ønsker å være nær sine menneskelige følgesvenner. 

Denne langørede hunderasen har en lang historie og har blitt brukt som jakthund. Den krever derfor mye mosjon og stimulering for å trives, og er godt egnet for aktive familier. Rasen kan være utsatt for separasjonsangst, så det er viktig at noen er til stede store deler av dagen.

Høyde: Hunndyr: 46-51 cm, Hanndyr: 48-56 cm

Vekt: Hunndyr: 18-23 kg, Hanndyr: 20-25 kg

Levetid: 12-14 år

3. Amerikansk cocker spaniel

Amerikansk cocker spaniel er en liten jakthundrase fra USA, kjent for sin lange, silkeaktige pels, store uttrykksfulle øyne og lange, pelskledde ører. Rasen går under navnet cocker spaniel i USA, men kalles amerikansk cocker spaniel utenfor USA for å skille den fra sin nære slektning, engelsk cocker spaniel.

Amerikansk cocker spaniel har generelt et kjærlig og vennlig temperament og trives godt sammen med barn og andre hunder. Rasen krever moderat mengde mosjon, samt tidlig og konsekvent trening og sosialisering. De har også ganske høye krav til pelsstell, inkludert daglig børsting, regelmessige bad og tørking av de lange ørene for å unngå infeksjoner.

Høyde: Hunndyr: 34-37 cm, Hanndyr: 37-39 cm

Vekt: Hunndyr: 7-14 kg, Hanndyr: 7-14 kg

Levetid: 10-14 år

4. Basset hound

Basset hound er en mellomstor fransk jakthund kjent for sine lange ører, korte ben, lange nese, rynkete hud og korte pels. Det er en av de mest populære jakthundene og har nesten like kraftig luktesans som blodhunden. 

Denne hunderasen er lett gjenkjennelig på grunn av de fløyelsmyke ørene, men også for sin karakteristiske bjeff og sjarmerende, unike karakter.

Selv om de er kjent for å være sta, er basset hound også svært hengivne og lojale. De er vanligvis rolige hjemme, noe som gjør dem til utmerkede familiehunder for de rette eierne. 

Trening kan være utfordrende, men det er en grunn til at denne rasen har en så dedikert tilhengerskare. Fylt med personlighet og livlige påfunn, er basset hound like kjærlig hjemme som den er besluttsom når den følger en lukt på jakt.

Høyde: Hunndyr: 28-36 cm, Hanndyr: 30-38 cm

Vekt: Hunndyr: 20-29 kg, Hanndyr: 25-34 kg

Levetid: 10-12 år

5. Blodhund

Blodhunden er en stor jakthund fra Belgia som har en kraftig kroppsbygning, kort pels, rynkete hud, ekstra lange ører og en utrolig kraftig nese.

Med den sterkeste luktesansen i hundeverdenen er blodhundene eksepsjonelt dyktige sporhunder – spesielt når de søker etter mennesker – og deres luktesans er så nøyaktig at funnene deres til og med kan godtas i en rettssak. 

Selv om de er noen av de roligste og mest sindige hundene innendørs, er blodhundene svært utholdende når de følger et spor.

Blodhunder er kjent for å være gode med andre hunder og barn, da de er ekte flokkhunder. De har også høye behov for mosjon og energinivå, så å være alene i lange perioder er ikke gunstig. 

Blodhunder er aktive hunder som krever rikelig med daglig mosjon, spesielt når de holdes som kjæledyr. Til tross for deres store størrelse, har disse jakthundene svært kjærlige og avslappede personligheter med de rette eierne.

Høyde: Hunndyr: 58-64 cm, Hanndyr: 64-69 cm

Vekt: Hunndyr: 36-45 kg, Hanndyr: 41-50 kg

Levetid: 10-12 år

6. Beagle

Beagle er en av de mest gjenkjennelige mellomstore hunderasene, kjent for sine store, uttrykksfulle øyne, lange ører. Den har en kort trefarget pels, som vanligvis domineres av hvitt og ulike nyanser av brunt. Beagler er sporhunder som jakter og sporer byttedyr ved hjelp av luktesansen og er kjent for sin skarpe luktesans som er på høyde med blodhunder og basset.

Beagler er energiske, ubekymrede og optimistiske hunder som er populære i aktive husholdninger. De kan være fantastiske følgesvenner og gode familiehunder når de er riktig trent og sosialisert. Ettersom de er avlet for å være i flokker, kommer de godt overens med andre hunder. De fleste individer går også bra overens med katter, spesielt hvis de vokser opp sammen.

Disse fryktløse hundene er godt egnet både til jakt og som selskapshunder, men de trenger tilstrekkelig daglig mosjon, regelmessig pelsstell og riktig trening. Beagler krever menneskelig selskap eller selskap av andre kjæledyr gjennom dagen. 

Beagler vil instinktivt bjeffe når de oppdager en interessant lukt, men de kan også bjeffe på grunn av kjedsomhet eller separasjonsangst. Dette kan heldigvis trenes bort.

Høyde: Hunndyr: 33-38 cm, Hanndyr: 36-41 cm

Vekt: Hunndyr: 9-10 kg, Hanndyr: 10-11 kg

Levetid: 12-15 år

7. Bracco italiano

Bracco Italiano, også kjent som italiensk stående fuglehund, eller italiensk pointer, er en stor jakthundrase fra Italia. Hunderasen er kjent for sine lange ører, slanke nese og kraftige bygning. Pelsen er kort, tett og glatt, og fargene varierer mellom hvit, hvit og oransje, eller hvit og kastanje. 

Bracco Italiano er en aktiv og intelligent rase med et sterkt jaktinstinkt. Den er en dyktig fuglejeger og er kjent for å ha en myk munn, noe som betyr at den kan hente og bære fugler uten å skade dem.

Rasen er lojal og vennlig, og går godt overens med barn og andre kjæledyr. Bracco Italiano krever mye mosjon og stimulering, og det anbefales å gi dem minst to timer med fysisk aktivitet hver dag. 

Pelsstell er enkelt, og det er tilstrekkelig med børsting et par ganger i uken. Trening av rasen krever tålmodighet og positiv forsterkning, da den kan være litt sta.

Høyde: Hunndyr: 55-62 cm, Hanndyr: 58-67 cm

Vekt: Hunndyr: 25-40 kg, Hanndyr: 25-40 kg

Levetid: 12-13 år

8. Sussex spaniel

Sussex spaniel er en mellomstor jakthundrase fra England med en middels lang, bølgete pels i karakteristisk gyllen brunfarge. Den har en lav, lang kroppsbygning med korte ben, noe som gjør den godt egnet til å bevege seg gjennom tett vegetasjon for å jage opp vilt. 

Denne hunderasen har lange ører og myke hasseløyne, som gir et litt alvorlig uttrykk, til tross for rasens vanligvis muntre vesen. Rasen er kjent for å være hengiven, selskapelig og sindig. 

Sussex spaniel har et middels aktivitetsnivå og trives med en times mosjon hver dag. Gåturer, fotturer og svømming er gode aktiviteter for denne rasen. Pelsstell innebærer børsting en til to ganger i uken, og opplæring og sosialisering bør starte tidlig i valpestadiet for å oppmuntre til god oppførsel.

Høyde: 33-38 cm

Vekt: 16-20 kg

Levetid: 12-15 år

9. Irsk vannspaniel

Irsk vannspaniel er en middels stor jakthundrase fra Irland med en krøllete, middels lang pels som nesten ikke røyter. Den tette vannavstøtende pelsen er ideell for denne dyktige svømmeren og vannapportøren.

Rasen er kjent for å være leken, hengiven og lojal. Irsk vannspaniel har et høyt energinivå og krever minst en til to timer med intensiv mosjon hver dag. Lange turer, løping, sykling, svømming og apportering er passende aktiviteter. 

Rasen røyter som nevnt nesten ikke og trenger heller ikke mye pelsstell. Denne langørede hunderasen vil klare seg fint med ukentlig børsting, samt pelsklipp omtrent hver to måneder.

Høyde: Hunndyr: 53-58 cm, Hanndyr: 56-61 cm

Vekt: Hunndyr: 20-26 kg, Hanndyr: 25-30 kg

Levetid: 10-12 år

10. Grand danois

Grand danois er en av verdens største hunderaser og stammer fra Tyskland. Kjent for sin høye størrelse og korte pels, er disse hundene elsket for sine milde og vennlige personligheter. Rasen er kjent for å være intelligente og lojale, og blir gode familiehunder så sant de er godt trent.

Som «vennlige kjemper» er de rolige og tålmodige, noe som gjør dem velegnet for familier med barn og andre kjæledyr som likevel har et ønske om en stor hund. Det er imidlertid viktig å trene og sosialisere dem tidlig for å sikre en lydig og veloppdragen hund.

Høyde: Hunndyr: 71-84 cm, Hanndyr: 76-90 cm

Vekt: Hunndyr: 45-59 kg, Hanndyr: 54-90 kg

Levetid: 8-10 år

Konklusjon

Disse vakre hunderasene kommer i alle former, størrelser og personligheter, og er elsket av hundeeiere over hele verden. Hver rase har sine egne unike trekk og særegenheter, men deres lange ører er en felles og sjarmerende detalj som gjør dem nærmest uimotståelige. 

Uansett om du er på utkikk etter en hund med lange ører, eller bare ønsker å lære mer om disse fantastiske hunderasene, håper jeg at denne artikkelen både har vært informativ og underholdende.

Dyreplaneten
Logo